Nationale Sportweek is geopend: honderden schoolkinderen in Steenwijkerland beleefden vrijdag een sportieve ochtend

Afgelopen vrijdagmorgen heeft wethouder Tiny Bijl de Nationale Sportweek op het veld van SV Giethoorn geopend. Vier Gieterse sportverenigingen geven daarna aan 80 schoolkinderen een kennismaking met hun sport. Ook in Steenwijk en Vollenhove beleefden honderden schoolkinderen een sportieve ochtend.

Nationale Sportweek op het veld van SV Giethoorn. Leerlingen maken kennis met verschillende sporten, zoals volleybal en schaatsen.

Nationale Sportweek op het veld van SV Giethoorn. Leerlingen maken kennis met verschillende sporten, zoals volleybal en schaatsen. Foto: Wilbert Bijzitter

“It’s Party Time,” knalt het vrijdagochtend even na 9.30 uur over de velden van SV Giethoorn. Op de stevige beat van dit nummer van DJ Tiësto geeft Janita Kist een warming up aan de leerlingen van groep 5 tot en met 8 van OBS De Punter. De clubkadercoach van de gemeente Steenwijkerland laat de kinderen even lekker springen en dansen. Kort daarvoor heeft wethouder Tiny Bijl de Nationale Sportweek officieel geopend met een toeter. Ze legt uit dat het doel van de sportochtend is om de kinderen te laten kennismaken met wat de Gieterse sportverenigingen hen allemaal te bieden hebben. Daar hebben zij volgens haar wel zin in. „Ik zie allemaal blije gezichten.”

Nieuws

menu