Nieuw Steenwijkerlands bedrijf bedient Benelux met ontgassers

Links Dan Arfvelin (CEO TTM Zweden), in het midden Erik Monninkhof en rechts Joost Monninkhof. Foto: Aangeleverde foto

Vanuit Steenwijkerland bedient TTM Energi AB de Benelux en sinds kort ook heel Frankrijk met vacuüm-ontgassers, die opgehoopte lucht in verwarmingsinstallaties automatisch verwijderen.

„We zetelen nu in Giethoorn, maar als de zaken goed gaan, dan gaan we ons vestigen op bedrijventerrein Eeserwold in Steenwijk”, zegt Joost Monninkhof. Hij neemt de dagelijkse leiding van TTM Benelux B.V. op zich. Erik Monninkhof kiest voor een rol op de achtergrond.

TTM Benelux is in januari gestart en is onderdeel van het in 1969 gestarte TTM Energi AB, een Zweedse marktleider in energieproducten. Joost Monninkhof: „De producten van TTM Energi zijn vanaf de 90’er jaren van de vorige eeuw met name toegepast bij de energietransitie van stookolie naar warmtepompen in Zweden en elders. Een vergelijkbare transitie vindt nu in Nederland plaats van aardgas naar warmtepompen.”

Met name de gelijkenis van deze markt gecombineerd met de ervaring die men in Zweden heeft opgedaan ligt aan de basis om de eerste internationale Europese vestiging in Nederland te starten, in Giethoorn dus en met de intentie om naar Steenwijk te verhuizen.

Veel voordelen

Met vacuüm-ontgassing worden schadelijke deeltjes uit het verwarmingssysteem automatisch verwijderd. Joost Monninkhof licht toe: „Die vuile deeltjes ontstaan door luchtophoping in het verwarmingssysteem. Door automatisch te ontluchten wordt het risico van lekkage, verstopping en beschadiging van kleppen en pompen aanzienlijk verlaagd. Het verlengt de levensduur van de verwarmingsinstallatie, vermindert onderhoudskosten en bespaart energie.”

Nieuws

menu