Nieuw Talent Orkest Oldemarkt: 'Altijd al samen muziek willen maken? Dit is je kans'

Altijd al samen muziek hebben willen maken? Oldemarkter Fanfare start een project om nieuw talent te zoeken. Foto: Aangeleverde foto

De Oldemarkter Fanfare is op zoek naar nieuw talent en organiseert een muziekproject voor volwassenen. Onder de naam Nieuw Talent Orkest Oldemarkt wil de fanfare laten zien hoe fantastisch het is om samen muziek te maken.

De eerste van de tien repetities staat gepland op 1 oktober, onder leiding van Guus Pieksma uit Sneek. Hij is degene die het muziekproject heeft bedacht en nu ook met de Oldemarkter Fanfare gaat uitvoeren. Pieksma heeft met veel succes verschillende fanfares en orkesten aan nieuwe leden geholpen met zijn project.

‘Dit is je kans’

Bestuursvoorzitter Joke Kolthof van de Oldemarkter Fanfare is enthousiast over het project van Guus Pieksma. „Als je altijd al eens een blaas- of slagwerkinstrument hebt willen leren bespelen, of samen muziek maken, dan is dit je kans”, zegt Kolthof.

Geen ervaring nodig

De eerste repetitie belooft een bijzondere middag te worden onder de enthousiaste leiding van Pieksma. „Om mee te kunnen doen hoef je geen muzikale ervaring te hebben of noten te kunnen lezen”, verzekert Joke Kolthof. „De repetities duren twee uur en die vliegen voorbij. Natuurlijk is er een pauze en plezier staat voorop.”

Instrument uitzoeken

De Oldemarkter Fanfare zorgt voor een lessenaar en een instrument. „Misschien weet je al welk instrument je zou willen hebben en anders zoek je ter plekke eentje uit”, zegt de bestuursvoorzitter. „Verder krijgt iedereen een complete lesmap. Honderden nieuwe muzikanten zijn je via het Nij Talint Orkest van Guus Pieksma al voorgegaan en ontdekten een geweldige nieuwe hobby.” Aan het eind van de repetitieperiode wordt afgesloten met een daverend concert.


Alle info op een rijtje

De repetities zijn op zaterdagmiddag in MFC Dalzicht in Oldemarkt en zin van 13.30 tot 15.30 uur. De eerste is op 1 oktober. De tien lessen kosten € 75. Voor aanmelden, vragen en informatie: Joke Kolthof, 06-13737192 of via oldemarkterfanfare@hotmail.com of via het contactformulier op de website oldemarkterfanfare.nl. Voor informatie over het Nij Talint Orkest: nijtalintorkest.nl of via facebook nij talint orkest.

Nieuws

menu