Nieuw project Energie Coöperatie Oldemarkt: zonnepanelen op dak bedrijfspand Kok Groep

Van links naar rechts: Hendrik Jan Gorter, Pascal Kok en Hans Schiphorst. Foto: Aangeleverd

In 2020 ging de Energie Coöperatie Oldemarkt (ECO) van start met haar eerste project, het zonnepark de Boterberg op het bedrijventerrein in Oldemarkt. Nu gaat ECO aan de slag met een tweede project.

Bij voldoende belangstelling vanuit bewoners en bedrijven uit Oldemarkt en omgeving gaat ECO 200 zonnepanelen plaatsen. Dat gaan we doen op het dak van het bedrijfspand van de KOK Groep BV op het bedrijventerrein in Oldemarkt. De overeenkomst tussen beide partijen werd onlangs getekend door Pascal Kok, mededirecteur van de Kok Groep BV, Hans Schiphorst en Hendrik Jan Gorter, voorzitter en secretaris van ECO.

Inmiddels hebben zich al verschillende belangstellenden gemeld, maar de coöperatie wil graag álle inwoners van Oldemarkt en omgeving de gelegenheid geven om deel te nemen. „Want we merken dat veel mensen het energieverbruik in Oldemarkt en omgeving verder willen verduurzamen én tegelijkertijd enig rendement willen maken op hun spaargeld”, zegt Hendrik Jan Gorter.

Op 19 april om 20.00 uur is een informatieavond in Multifunctioneel Centrum Dalzicht in Oldemarkt. Wie eerder meer informatie wil, kan mailen naar Hans Schiphorst, voorzitter@ecoldemarkt.nl, of met Hendrik Jan Gorter, secretaris@ecoldemarkt.nl.

Nieuws

menu