Nieuwe boek van Rina Stam met omslag door zanger Erik Neimeijer

Rina Stam.

Rina Stam. Foto aangeleverd

Schrijfster Rina Stam, oud-inwoner van Belt-Schutsloot, die nu in Frankrijk woont, heeft zanger én schilder Erik Neimeijer weten te strikken voor de omslag van haar nieuwste boek ’Dans door het verleden’.

Rina legde het contact met de oud-zanger van Bökkers via Facebook. Ze had zijn vrolijke en kleurige werk gezien via social media en het was precies wat Rina zocht. „Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en de voor mij nog onbekende Erik Neimeijer te vragen om de cover te ontwerpen door middel van een schilderij. Ik vertelde hem wat ik voor ogen had en hij begreep precies wat ik bedoelde. Ik ben superblij met het resultaat.”

Erik maakte een bij het verhaal passend schilderij voor de omslag. „De vrolijke kleuren spatten van het boek af en dat was precies de bedoeling. Ik wilde een omslag die opvalt. Mila het dansende zigeunermeisje met haar vriend Janos op gitaar uit het verhaal moesten op de cover komen in sprekende kleuren”, vertelt Rina. Ook Erik Neimeijer is enthousiast: „Het is fantastisch om in Rina’s wereld te mogen duiken en in mijn eigen stijl daar kleur en gestalte aan te mogen geven.”

‘Magisch proces’

De afgelopen winter heeft Rina de Rode Draad Trilogie geschreven, waarvan ‘Dans door het verleden’ het eerste deel is. Ze schreef in drie maanden drie boeken. Op de vraag hoe ze dat zo snel doet, drie boeken in drie maanden, antwoordt de schrijfster: „Het gaat vanzelf: ik ga zitten, ik begin te typen en onder mijn vingers ontstaat het verhaal. Het schrijven is een magisch proces, iedere keer weer.” Na ‘Dans door het verleden’ volgen ‘Duik in het heden’ en ‘Droom naar de toekomst’.

Erik Neimeijer maakt ook de covers van de volgende twee delen zodat de hele trilogie dezelfde uitstraling krijgt. „Ik vind herkenbaarheid in mijn werk heel belangrijk. Daarom is het gaaf om een serie te creëren, zodat het echt één geheel wordt. Dan bouw je een relatie op met de lezer, en daar is Rina ook heel goed in”, zegt Neimeijer.

Boekpresentatie

Het eerste boek met de kleurrijke cover is ontworpen door Flamingo Media uit Sint Jansklooster. Het wordt zondagmiddag 4 juni in Nijverdal gepresenteerd in de galerie van Erik Neimeijer en zijn vrouw Maartje de Vries. De boekpresentatie is in handen van Inga Tjapkes, presentatrice bij RTV Oost. Er is een hapje en een drankje én gipsy muziek van Swingingguitars uit Hilversum, muziek zoals dat van Janos en Mila uit het boek. Wie bij de presentatie aanwezig wil zijn kan zich aanmelden via info@boekenvanrina.nl. Op de website boekenvanrina.nl is ‘Dans door het verleden’ in de voorverkoop met korting te bestellen.

Vanaf 2 juni is het te koop bij DA Drogisterij & Parfumerie Kiers in Zwartsluis en Petit Restaurant Het Otterswold in Belt-Schutsloot en is te bestellen in boekhandels.