Nieuwe editie cursus ‘Gastheer van Weerribben-Wieden’

De afsluitende veldexcursie in 2020. Foto: Nationaal Park Weerribben-Wieden

Een nieuwe editie van het programma Gastheer van het Landschap Nationaal Park Weerribben-Wieden start op 17 november. Horeca- en recreatieondernemers leren in vier bijeenkomsten wat er allemaal te ontdekken is in en rondom het Nationaal Park. Daarnaast bouwen de ondernemers aan een krachtig netwerk in de omgeving van hun eigen bedrijf.

De aanwezigheid van natuur speelt een belangrijke rol bij de keuze van een vakantiebestemming of een dagtrip. Afgelopen jaar hebben veel Nederlanders de schoonheid van Nationaal Park Weerribben-Wieden (her)ontdekt. Hiervan kunnen horeca- en recreatieondernemers in en rond het gebied de vruchten plukken door gasten te betrekken bij de natuur, het landschap en de cultuurhistorie en ze daarmee een onvergetelijk verblijf in Weerribben-Wieden te bieden.

Onderscheidend ondernemen

Het programma van de cursus heeft een toegevoegde waarde voor zowel de ondernemer als de regio. Na het afronden van het programma mogen ondernemers zich profileren als Gastheer van het Landschap met een bijbehorend gevelbordje en expliciete vermelding als gastheer op de website visitweerribbenwieden.com . De ondernemers sluiten zich aan bij een netwerk van ruim 2.400 recreatieondernemers in Nederland.

Op dit moment zijn 95 bedrijven gecertificeerd als Gastheer van het Landschap in Weerribben-Wieden. ‘Gastheer van Weerribben-Wieden’ wordt georganiseerd door IVN Overijssel en Nationaal Park Weerribben-Wieden in samenwerking met Weerribben-Wieden Marketing, Staatsbosbeheer De Weerribben, Natuurmonumenten De Wieden en andere partners.

Horeca-, recreatie-, of agrarische ondernemers in of rondom Nationaal Park Weerribben-Wieden kunnen zicht aanmelden voor de cursus via de website van Nationaal Park Weerribben-Wieden .

Nieuws

menu