Nieuwe expositie Kulturhus geopend

Wethouder Trijn Jongman verrichte zondagmiddag de opening.

Wethouder Trijn Jongman verrichte zondagmiddag de opening. Foto Ineke Rhee en Cees Duine

Wethouder Trijn Jongman heeft zondagmiddag 7 mei de nieuwe expositie ‘Reflecties over Giethoorn’ in het Kulturhus geopend. In deze expositie neemt naast het beeld ook het woord een belangrijke plaats in. Te zien zijn illustraties van Famke Hajonides en daarbij worden gedichten van Kees Blokland uit zijn dichtbundel ‘Beelden uit Giethoorn’ geëxposeerd.

Er is vrij werk te zien van Famke Hajonides met het thema ‘De mens onderweg’. Verschillende technieken zijn in het werk terug te vinden: acryl op papier, acryl op doek, linoleumsnedes en driedimensioneel werk met gips en karton. De mens vind je natuurlijk in Giethoorn en verder onderweg langs steden en verschillende landschappen. Ook dansend, lopend en stilstaand. Door de sjabloon techniek, die in alle werken wordt gebruikt. krijgt de realiteit een abstracte dimensie.

Tijdens de opening op 7 mei werd ook een korte film vertoond, waarin vier gedichten uit de bundel werden voorgedragen met prachtige beelden uit Giethoorn. Ook zijn in de film, gemaakt door Roel Boer, gouches van Famke Hajonides uit ‘Beelden uit Giethoorn’ te bewonderen. Deze expositie is nog tot 13 juni vrij toegankelijk te bezoeken tijdens de openingsuren van het Kulturhus van Giethoorn.