Nieuwe muziektalenten in 10 weken klaargestoomd voor concert in Oldemarkt

De leden van het Nieuw Talent Orkest in Oldemarkt zijn klaar voor hun eerste concert.

De leden van het Nieuw Talent Orkest in Oldemarkt zijn klaar voor hun eerste concert. Foto: Aangeleverd

De muzikanten van Nieuw Talent Orkest in Oldemarkt zijn nog maar net begonnen en geven nu al een concert. De afgelopen tien weken hebben zij onder leiding van Sipko Feikens hard geoefend om een instrument te leren bespelen. Op 10 december laten zij zien, en horen, dat dat gelukt is.

De groep van 14 enthousiaste nieuwe muzikanten begon met repeteren op 1 oktober. Het orkest is opgericht om nieuwe muzikanten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een blaas- of slagwerkinstrument. Het eind van het project komt in de vorm van een slotconcert waar de leden van het Nieuw Talent Orkest naar uitkijken. Ze laten het publiek dan horen wat ze inmiddels in hun mars hebben.

Nu de kennismakingsperiode op zijn eind loopt kunnen de muzikanten doorgaan met muzieklessen en verder spelen in het opleidingsorkest van Oldemarkter Fanfare. Wie ook lessen wil volgen of wil meespelen in het orkest kan contact opnemen met Oldemarkter Fanfare via oldemarkterfanfare@hotmail.com of via het contactformulier op de website.

Het concert van het Nieuw Talent Orkest is op zaterdag 10 december om 16.30 in de foyer van Dalzicht in Oldemarkt en de toegang is gratis.