Nieuwe opzet buurtfeest van Basse geslaagd

De kinder- en feestcommissie hadden leuke en creatieve spelen bedacht. Aangeleverde foto

Het idee om het buurtfeest van Basse met een andere opzet te proberen, heeft goed uitgepakt. De sfeer zat er gelijk in en het buurtschap kan terugkijken op een zeer geslaagd feestweekend.

De grote feesttent was niet van de partij, maar er waren wel twee stretchtenten aan de nieuwe terrasoverkapping gekoppeld. Omheind met festivaldoeken, de gebruikelijke vlaggetjes en de feestverlichting deed het terrein aan als die van een klein festival en laat dat nu ook het thema zijn voor dit feestweekend. Vooral bij de zeskamp van zowel de jeugd op vrijdagmiddag als de oudere jeugd en volwassen op de zaterdagmiddag, kwam het thema duidelijk naar voren in de spelen. Over deelname was zeker niet te klagen en beide middagen werkte ook het weer uitstekend mee. Vooral de afsluitende run over de stormbanen leidde tot veel spektakel en hilariteit op de zaterdagmiddag. De kinder- en feestcommissie hadden leuke en creatieve spelen bedacht, die het enthousiasme bij de deelnemers des te groter maakte.


Playbackshow

Op de vrijdagavond was het festivalterrein gevuld met de mooiste uitdossingen, want het merendeel van het publiek doet zelf mee aan een act tijdens de playbackshow. Wederom in het festivalthema had iedere ploeg een act, waarbij de diversiteit in soorten festivals opviel. Van Hollandse hits, tot gabber en van songfestival tot Høken, het kwam allemaal voorbij. De groep van Westenwold had volgens de jury de playback het beste voor elkaar en zij wisten met hun Hollandse hit medley de overwinning te pakken. Op zaterdagmorgen was er weer aandacht voor de jongste jeugd welke ging knutselen en brood ging bakken op een kampvuur.

‘Festibal’

Na de zeskamp op de zaterdagmiddag, welke afgetekend was gewonnen door het team van Gheerdinge, was het aan de ‘Hockenheimers’ om de zaterdagavond muzikaal te vullen. In de intiemere setting zat de stemming er al vroeg op de avond goed in en was het publiek vroeg op de avond massaal aanwezig voor een feestelijke avond. Tot in de kleine uurtjes was het groot feest en mede daarom was het goed dat pas op zondagmiddag het buurtfeest verder ging met het klootschieten, wat was omgedoopt tot ‘Festibal’. Hierbij had het team van Remy ter Schure het minst aantal worpen nodig om het ‘TT-circuit’ van Basse te ronden.

Meezingers

De ‘Basser Begonia Beat Band’ verzorgde de eerste muzikale omlijsting van de zondagmiddag en zij kregen de sfeer er direct al wel goed in. Een goed gevolg hierop werd gegeven door Kees Kremer en Mark ter Schure, die gezamenlijk meerdere klassiekers ten gehore brachten, welke luidkeels werden meegezongen. De zondag werd muzikaal met nog veel meer meezingers opgevuld, want voor het eerst stond er karaoke op het programma. Na een aarzelend begin welke enthousiast werd gevuld door Hans Vrind, kwam het publiek los en moesten de laatste 20 aanmeldingen worden geweigerd, vanwege de eindtijd voor de muziek. Hiermee kende het festival in Basse een feestelijk eind, welke kenmerkend was voor een zeer geslaagde editie van het buurtfeest in een nieuw jasje.

Nieuws

menu