Nieuwe order voor Royal Huisman: bouw van 65 meter lang ketch-getuigd zeiljacht kan beginnen

Er is momenteel beperkte informatie beschikbaar. Verdere updates met meer details zullen in de komende maanden en na voltooiing van belangrijke fasen gedurende de looptijd van het project worden vrijgegeven. Foto: Royal Huisman

Het gezamenlijke team van scheepswerf Royal Huisman Vollenhove, Dykstra Naval Architects en Mark Whiteley heeft de nieuwbouwovereenkomst aangekondigd voor de bouw van een 65 meter lang ketch-getuigd zeiljacht, genaamd Project 408.

Een periode van conceptontwerp en ontwikkeling door het team van eigenaren, architecten en bouwer is met succes afgerond en ondertekend: een belangrijke mijlpaal die samenvalt met de start van de Monaco Yacht Show 2021. De creatie van dit superjacht is nu gericht op ontwerp en engineering. Dit maakt het project klaar voor de volgende grote stap: de start van de bouw van het zeiljacht.

Het zeiljacht is ketch-getuigd. Bij een ketch (of kits in het Nederlands) is de achterste mast (de bezaan) lager dan de voorste (de grote mast).

Een van de belangrijkste aandachtspunten voor dit zeiljacht is de optimalisatie van de prestaties: Alustar aluminium constructie, carbon tuigage en een geïntegreerd zeilsysteem van Rondal met als doel: een kampioenswaardig superjacht in het regatta-circuit.

Er is momenteel beperkte informatie beschikbaar. Verdere updates met meer details zullen in de komende maanden en na voltooiing van belangrijke fasen gedurende de looptijd van het project worden vrijgegeven.

Jan Timmerman, CEO van Royal Huisman: „We zijn vereerd dat deze klant Royal Huisman de realisatie van zijn droom heeft toevertrouwd: een werkelijk prachtig en uniek jacht. Project 408 past perfect binnen ons groeiende nieuwbouwportfolio van uitzonderlijke zeil- en motorjachtprojecten.”

Langste motorjacht

Twee weken geleden werd het langste motorjacht (van bijna 60 meter), de Phi, in Vollenhove te water gelaten.

Tekst gaat onder foto verder

Momenteel wordt op de werf in Vollenhove gewerkt aan het 46 meter lange Project 405. Het bijzondere aan dit jacht is dat 11% lichter is dan wanneer de, tot voorheen normale, bouwmethode gebruikt wordt. Er is in de bouw vooral gebruik gemaakt van aluminium en carbon. Verder wordt er gebouwd aan Project 406, het grootste en meest luxueuze, en uitzonderlijke sportvisjacht ter wereld.

Tekst gaat onder foto verder

‘Beste Refit’

Royal Huisman kwam recent verder in het nieuws met het winnen van de prestigieuze prijs ‘Best Refit’ (voor groot onderhoud en verbouwingen van superjachten) door Huisfit, onderdeel van Royal Huisman. Het ‘klassieke’ motorjacht Broadwater (oorspronkelijk genaamd Rasselas) was gebouwd door Feadship in 1994 en is op de werf van Royal Huisman Amsterdam in de periode 2019-2020 verbouwd en omgevormd naar een ‘eigentijds’ ontwerp.

Nieuws

menu