Nog even en dan begint in Willemsoord de George Fransen Bokaal: 'Dit gaat om meer dan alleen voetbal'

De George Fransen Bokaal in Willemsoord begint maandag. Gerrie van der Hogen

Voetbal ligt nu al bijna een jaar stil, en zoals het nu lijkt mogen voetballers dan toch echt weer de velden op. De George Fransen Bokaal, het toernooi van vv Willemsoord waarbij teams uit de regio de mogelijkheid krijgen om zich voor te bereiden op het komende seizoen, gaat door.

Tijdens de wedstrijden mag er die hele week doorgewisseld (teams mogen blijvend wisselen in plaats van slechts drie of vijf keer) worden, om als team het één en ander uit te proberen. Jeugdspelers uit de jeugdopleidingen maken bovendien hun opwachting. Van maandag 23 augustus tot en met zaterdag 28 augustus worden er elke avond twee wedstrijden gespeeld om 18.30 uur. De vrijdag is een algehele rustdag.

Meer dan voetbal

Op zaterdag 28 augustus zijn alle ploegen vanaf 15.00 uur actief op sportpark De Boschkamp. Nadat de wedstrijden gespeeld zijn volgt de prijsuitreiking. Spelers en supporters komen niks te kort, meldt de organisatie. ,,Het gaat immers niet alleen om voetbal, maar ook om teambuilding en dat willen we uitstralen. Daarnaast is het natuurlijk een supergezellige week, waarbij de hele week het goed toeven is op de Boschkamp in Willemsoord.”

George Fransen

De toernooinaam is vernoemd naar de overleden George Fransen, clubicoon van vv Willemsoord. Hij werd lid van de groen-witten in januari 1979 en bekleedde tal van functies binnen de club. In 2014 mocht hij uit handen van bondsvoorzitter van der Zee van de KNVB zelfs de titel ‘lid van verdienste’ ontvangen voor het vele werk dat hij de club diende en als stille kracht de Willemsoordse tent draaiende wist te houden. „Tot de dag van vandaag nog steeds een groot verlies voor de club. Daarom draagt het toernooi zijn naam.”

Poules

De bokaal begint met twee poules. In poule A zitten: Oldeholtpade, Steenwijker Boys ZA, vv Willemsoord en Steenwijker Boys ZO. In poule B nemen sv Giethoorn, Old Forward, vv Willemsoord 2 en vv Zandhuizen het tegen elkaar op.

Nieuws

menu