Nooit te oud om te sporten: haal het beste uit jezelf op je eigen niveau

Met een simpele stoel kun je verschillende oefeningen doen. Foto: Wilbert Bijzitter

Gezellig met elkaar bewegen op je eigen niveau: dat niemand te oud is om te sporten, wordt duidelijk in de lesgroepen van lichaamscoach Johannes Althuizes. Hij begeleidt verschillende groepen in MFC Dalzicht in Oldemarkt.

Iedereen vanaf 55 jaar is welkom, maar ook als je in de 80 of 90 ben, kun je meedoen. „Het is mooi om te zien hoe iedereen het beste uit zichzelf haalt”, vindt Johannes. „Mensen worden geprikkeld om zichzelf uit te dagen, op hun eigen niveau.” En dus deden de dames dinsdagmorgen enthousiast mee met een circuitje met pilonnen. Rustig wandelen, en dan weer even iets versnellen. Maar ook met een simpele stoel kun je oefeningen doen: opstaan van je stoel en weer gaan zitten, bijvoorbeeld, en dat verschillende keren achter elkaar.

„Wat we doen varieert van spelletjes tot krachttraining”, legt Johannes uit. „Ook spelletjes waarbij de hersens aan het werk worden gezet horen daarbij. Door je spieren en gewrichten sterker te maken en je mind te trainen, kun je het verouderingsproces vertragen en de kans op dementje verkleinen. Ook heb je minder kans op botbreuken bij een val.”

En dan is het vooral ook nog leuk en gezellig: een beetje humor hoort erbij, vindt de lichaamscoach. „Vooral niet denken: ik ben te oud, of dat kan ik niet (meer). Iedereen kan meebewegen op zijn eigen niveau. Ook mensen met een beperking zijn van harte uitgenodigd”.

Voor meer informatie en/op opgave: tel. 0651994151.


Nieuws

menu