OBS De Driesprong in Eesveen krijgt nieuw buitenspelmateriaal dankzij de inzet van (oud papier) vrijwilligers

De Sportibox werd aangeboden door de ouderraad in het bijzijn van de vrijwilligers die mede verantwoordelijk zijn voor het succes van de inzameling van het oud papier voor de Driesprong. Gerrit Klaseboer, Piet Mondria als vaste vrijwilligers en Nanda Corbie als vertegenwoordiging van de Kringloopwinkel. Foto: OBS De Driesprong

Ouders van leerlingen van obs de Driesprong zijn samen met een aantal vaste vrijwilligers al jaren actief rond het inzamelen van oud papier in de omgeving van Eesveen. De opbrengst hiervan is onverminderd bedoeld voor de kinderen van de Driesprong. Dit keer heeft de ouderraad de kinderen van de Driesprong en ‘t Hummeltje verblijd met een goed gevulde kist met heel divers buitenspelmateriaal voor kinderen van 2 t/m 12 jaar.

De Sportibox werd aangeboden door de ouderraad in het bijzijn van de vrijwilligers die mede verantwoordelijk zijn voor het succes van de inzameling van het oud papier voor de Driesprong. Gerrit Klaseboer, Piet Mondria als vaste vrijwilligers en Nanda Corbie als vertegenwoordiging van de Kringloopwinkel. Zonder de inzet van deze mensen was het niet mogelijk geweest om de kinderen zo’n mooi cadeau aan te bieden.

Jong en oud spelen samen

„De kinderen konden bijna niet wachten tot het pauze was om al het nieuwe materiaal direct uit te proberen. Door het aanbieden van verschillende spelmaterialen, ontstaat er meer en beter spel. Passend bij de leeftijd of juist door of talent interesse van het kind”, vertelt directeur Elly Fokker. „Jong en oud spelen samen op het plein. Dit is verrijkend voor ieder kind ongeacht de leeftijd en stimuleert de ontwikkeling van sociale vaardigheden.”

Obs de Driesprong is de enige Jenaplanschool in de omgeving van Steenwijk. De peilers van het Jenaplanonderwijs zijn: samen spelen, samen spreken, samen leren en samen vieren.


Nieuws

menu