ODBS De Voorpoort zamelt kleding in

Inleveren is mogelijk van dinsdag 1 november tot en met dinsdagavond 8 november.

Inleveren is mogelijk van dinsdag 1 november tot en met dinsdagavond 8 november. Foto: Bag2School

ODBS De Voorpoort doet weer mee aan de kledinginzamelingsactie van Bag2School.

De kinderen krijgen besef dat hun kleding een tweede leven krijgt. Want de kleding komt terecht bij mensen die het hard nodig hebben en niet bij de afvalverwerker verdwijnt. Een win-win situatie dus. Bag2School is een internationaal bedrijf met een groene kijk op de maatschappij. Zij verzamelen kleding van onder andere scholen en keren per kilo een bedrag uit. Net als Bag2School wil ook ODBS De Voorpoort de afvalberg niet nóg hoger maken. Deze wijze van werken is een prima manier om van niet meer gebruikte kleding af te komen en om de school te laten sparen voor dat extraatje. Het ingezamelde geld wordt opgespaard en dan besteed aan materialen voor de kinderen (zoals bijvoorbeeld de mooie nestschommel op het plein). De leerlingenraad is momenteel erg actief met het verzamelen van nieuwe leuke ideeën.

Gebruikte (schoon en onbeschadigde) kleding, dekens, lakens, gordijnen, handdoeken, knuffelbeesten, riemen, handtassen en schoenen (per paar aan elkaar geknoopt) kunnen bij de school worden ingeleverdt. De kleding wordt opgehaald en naar hulporganisaties in Oost- en West-Europa, Afrika en Azië gestuurd.

Inleveren is mogelijk van dinsdag 1 november tot en met dinsdagavond 8 november (dan is er van 19.00 tot 19.30 uur iemand aanwezig op school om eventueel te helpen met de zakken). Het mag ook onder het afdak bij de voordeur van de school gezet worden.