Obs De Driesprong staat stil bij oorlog

Obs De Driesprong heeft afgelopen week stilgestaan bij de gebeurtenis tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook bij wat er op dit moment in Oekraïne plaatsvindt. Aangeleverde foto

Aan de Eesveenseweg in Eesveen ligt een Stolperstein. Op deze steen, gelegen voor het toenmalige woonhuis, staat de naam Herman de Groot. 80 jaar geleden is Herman opgepakt en afgevoerd naar Mauthausen, waar hij in oktober 1942 is overleden. De Stolperstein is in 2016 geadopteerd door de buurtvereniging Eesveen en obs De Driesprong.

Obs De Driesprong heeft afgelopen week stilgestaan bij deze gebeurtenis tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook bij wat er op dit moment in Oekraïne plaatsvindt. Door hier samen over te praten en over te werken worden de kinderen van De Driesprong meer en meer wereldburger en hebben ze kennis van en kunnen een mening vormen over wat er in de maatschappij gebeurt.

Burgerschap is een steeds belangrijk wordend thema in de totale onderwijs in Nederland en is een belangrijk onderdeel van het Jenaplanonderwijs. Ieder stamgroep heeft op eigen, passende wijze aandacht besteed aan dit thema. Ter afsluiting hebben de kinderen van groep 6/7/8 Herman de Groot herdacht bij de Stolperstein aan de Eesveenseweg door rozen te leggen en zelfgeschreven gedichten voor te dragen.
Nieuws

menu