Oldejuje Buffeltocht beleeft geslaagde tweede editie

Met pontons werden de renners het kanaal Steenwijk-Ossenzijl overgezet tijdens de Oldejuju Buffeltocht. Foto: Aangeleverde foto

De Oldejuje Buffeltocht, de wielertocht georganiseerd door de Schaats Trim Club Oldemarkt, is zondag voor de tweede keer verreden. Het beginpunt van de tocht was de waterbuffelfarm in Oldemarkt waar de renners met het geklingel van twee grote buffelbellen van start gingen.

De Oldejuje Buffeltocht ging voor een groot deel door het natuurgebied De Weerribben, met toestemming van Staatsbosbeheer. De renners konden kiezen uit twee afstanden, 30 of 50 kilometer. Onderweg kwamen de renners bij het kanaal Steenwijk-Ossenzijl waar zij werden overgezet met twee pontons van de riettelers Bert-Jan en Karst Poelsema. Dat tochtje over het water leverde verraste en lachende gezichten op bij de renners.

Nadat eerst de twee groepen snelle renners waren overgezet was het de beurt aan de recreanten om het kanaal Steenwijk-Ossenzijl overgezet te worden. Zij namen meer de tijd om te genieten van de mooie natuur in regio en de soms verrassende paadjes die door STC Oldemarkt in de route waren opgenomen.

Op de boerderij van maatschap Logtenberg was de eerste verzorgingspost opgebouwd. Daar had boer Paul een paar kazen in blokjes gesneden als hartige versnapering voor de deelnemers. De bidons konden worden bijgevuld en met een banaan van de COOP uit Oldemarkt ging het daarna verder via schouwpaden van Steenwijkerwold richting Blesdijkerheide.

Hindernis

De route leidde langs zwembad ’t Tolhekke naar de varkensboerderij van Peter Hilhorst. Daar was voor de renners een hindernis gebouwd van strobalen en een modderpoel. Daarna ging het verder langs onder meer vakantiepark ’t Binnenhof in Paasloo, het Klimbos en camping Krolsbergen. Bij voetbalclub FC Oldemarkt was een slalom-parcours uitgezet voor de renners waarna het weer richting de Waterbuffelfarm ging. Daar konden de deelnemers weer bijkomen en napraten over de Oldejuje Buffeltocht. De organisatie is tevreden over het verloop van de tocht die mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers mogelijk was.

Nieuws

menu