Oldemarkt komt weer in (snert)actie voor AED apparaten

De defibrillators kunnen door zo?n 50 gediplomeerde vrijwilligers gebruikt worden bij mensen die plotseling een hartstilstand krijgen.

De defibrillators kunnen door zo?n 50 gediplomeerde vrijwilligers gebruikt worden bij mensen die plotseling een hartstilstand krijgen. Foto: NDC Mediagroep

Oldemarkt zet zich weer in voor AED apparaten. Via de grote snert-actie hoopt het AED-actieteam weer het onderhoud en aankoop van de defibrillators te kunnen bekostigen.

Op 6 november zullen zo’n 30 vrijwilligers bij de bevolking in Oldemarkt/IJsselham aanbellen, om de bestelling van de erwtensoep op te nemen. Men kan kiezen uit ingevroren liters € 4,50 of halfliters € 2,25. In de slagerij van supermarkt de Coop zullen de bestellingen verwerkt worden. En op 4 december bezorgen de vrijwilligers dit huis aan huis.

Jaarlijkse traditie

Deze jaarlijkse traditie zorgt er voor dat de AED vervolgcursussen kan geven en de 8 apparaten die in het dorp zijn opgesteld kunnen worden onderhouden. De defibrillators kunnen door zo’n 50 gediplomeerde vrijwilligers gebruikt worden bij mensen die plotseling een hartstilstand krijgen. Door de juiste verspreiding van het aantal apparaten en de vele opgeroepen vrijwilligers moet het mogelijk zijn om binnen 6 minuten bij het slachtoffer de reanimatie toe te passen.