Oldemarkter Feest is perfect verlopen

Loopgroepen en wagens gingen door Oldemarkt tijdens de 40ste editie het dorpsfeest.

Loopgroepen en wagens gingen door Oldemarkt tijdens de 40ste editie het dorpsfeest. Foto: Wieja van der Kamp

Oldemarkt stond de afgelopen dagen in het teken van het dorpsfeest. Het was dit jaar de veertigste editie waar twee jaar op gewacht is. Het was een feest dat voor alle leeftijden wat te bieden had.

„We hebben geluk gehad met het weer, want toen we donderdagochtend op het feestterrein terrein kwamen stond het veld blank door de regen van die ochtend. Daarna is het gelukkig allemaal goed gegaan”, vertelt Bert Vaartjes., voorzitter van de Oldemarkter Feeststichting.

Het dorpsfeest begon al op donderdagmiddag, met een Kleintje Cabaret waar na afloop kon worden nagepraat onder genot van een borrel en hapjes. In de grote feesttent was het ’s avonds tijd voor de Foute Piratenavond met Hollandse hits. „We hebben dit bedacht omdat er geen opgaven binnen kwamen voor de Bonte Avond die we eigenlijk gepland hadden.”

Voor de kinderen van de basisscholen was er vrijdag van alles georganiseerd.. Voor de peuters was er in de tent een ochtend met spelletjes. De jongsten van de basisscholen was er de circus-spelletjesochtend en voor de kinderen vanaf groep 6 was er op het feestterrein een zeskamp.

De optocht met versierde wagens en loopgroepen vertrok vanaf de Platteweg en ging via de Frieseweg, Burgemeester van Gerrevinklaan, Kruisstraat, Hoofdstraat, Het Walveld en De Molenkamp weer naar het vertrekpunt. De eerste prijs van de loopgroepen ging naar Skik zat en bij de wagens Oldemarkt 2030.

Daarna was er de VI Vandaag-quiz in de tent die georganiseerd door de mensen die normaliter de Dalquiz maken, in Dalzicht. De quiz werd gewonnen door team Manke Christ, met 35 punten, gevolgd door Stichting On Tour met 33 punten en De Witte Eend met 32. De avond werd afgesloten met muziek door de band Famous Dutch Guys.

Zaterdagmiddag was er de 6-kamp veur grote mensen, georganiseerd door een groep jonge enthousiaste Oldemarkters. Die meldden zich nadat de feeststichting in het najaar een speeddate hield om mensen te werven voor het bestuur en vrijwilligers. „Die jongens hebben het perfect gedaan”, zegt Vaartjes tevreden. De zeskamp is gewonnen door Team 12. In de avond was er weer de optocht door het dorp. Het dorpsfeest in Oldemarkt werd zaterdagavond afgesloten met Q5, een band met een dj.

Bert Vaartjes is tevreden over het Oldemarkter Feest. „Het ging allemaal perfect, geen enkele wanklank.”