Dichter Kees Blokland bij aftrap Atelierroute: 'Onder de indruk van deze explosie van kunst'

Opening Atelierroute Weerribben-Wieden. Foto: Wilbert Bijzitter

„Na lange tijd kan het weer : we openen in de coulissen van het prachtige landschap van Weerribben en Wieden onze huizen en harten met wat onze handen hebben gecreëerd. De hoeveelheid en de kwaliteit van de inzendingen is een soort explosie. Ik ben ervan onder de indruk en feliciteer organisatie en deelnemers.”

Deze lovende woorden kwamen vrijdagavond van dichter Kees Blokland, bij de officiële opening van de expositie in het Kulturhus in Giethoorn. Dit vormde tevens de start van de Atelierroute Weerribben-Wieden.

Niet minder dan 47 kunstenaars nemen deel op 37 locaties, afgelopen weekend én volgend weekend. „Wat een diversiteit aan visuele kunstvormen, onderwerpen en inspiratiebronnen worden in deze atelierroute opengelegd”, prees Blokland. Een aantal thema’s komen boven: het omringend landschap, de inspiratie uit natuur, mensen en dieren, vrijheid, vakmanschap, zingeving, ontwikkeling en de interactie met modellen, kijkers en gebruikers.

Hij declameerde een tweetal gedichten, onder andere over het landschap in Steenwijkerland.

Tal van ambachten en vakmanschappelijke varianten zijn vertegenwoordigd in de Atelierroute: schilderen, pastelschilderen, pottenbakken, airbrushtechniek, aquarel, keramistiek, papierobjecten, fotografie, glastechniek, textiel, sieraden, tekenen, grafisch ontwerp, poëzie, collages, beeldhouwen, siersmederij, etc. „Sommigen van u hebben formele scholing in de kunst doorlopen, anderen zijn autodidact of ervaringsdeskundig, maar er wordt niet zomaar wat aangerommeld. Dat is duidelijk!”

Een uitgebreid overzicht van alle deelnemende locaties is te vinden op www.atelierrouteweerribbenwieden.nlNieuws

menu