Onderscheidingen uitgereikt tijdens korpsavond brandweer. Inzet voor de samenleving door vrijwillige brandweer in Oldemarkt is groot

Onderscheidingen uitgereikt tijdens korpsavond brandweer. foto: gemeente Steenwijkerland

Vrijdagavond 3 september reikte burgemeester Rob Bats meerdere onderscheidingen uit aan vrijwillige brandweerlieden. Na 1,5 jaar coronastilte en afwezigheid van korpsavonden kon nu eindelijk weer live stil gestaan worden bij de enorme inzet van het brandweerkorps in Oldemarkt.

Oldemarkt is een essentiële rader in het geheel van posten, die samen de brandweer IJsselland vormen.

Diploma’s en certificaten uitgereikt

Op de feestelijke avond werden een aantal diploma’s en certificaten uitgereikt door Erik Wibbelink, teamleider brandweerzorg bij Veiligheidsregio IJsselland. Daarna werden de volgende jubilarissen en afscheidnemers in het zonnetje gezet:

· Henri Dekker kreeg een onderscheiding toegekend door Brandweer Nederland en het Veiligheidsberaad voor 25 jaar brandweerdienst. Henri neemt na 20 jaar afscheid als ploegleider en draagt de leiding over aan Robert Kooij. Henri blijft actief als bevelvoerder.

· Gerard Kalverla kreeg ook een onderscheiding van de Brandweer Nederland en het Veiligheidsberaad. Daarnaast kreeg hij de Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid. Gerard neemt afscheid na 25 jaar brandweerdienst.

· Erik Koelma nam na ruim 30 jaar brandweerdienst afscheid en ontving de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid.


24/7 paraat

Burgemeester Rob Bats: „Jullie inzet voor de samenleving is groot en bewonderenswaardig. Het kan van alles zijn waarvoor de pieper gaat: een eenvoudige schoorsteenbrand of stormschade die een uitruk met groot materieel nodig maakt. Soms wordt er een stuk publieksvoorlichting van jullie gevraagd, over rookmelders en andere brandpreventie. Maar helaas moet het korps ook geregeld in actie komen bij een hevige brand, of met spoed naar slachtoffers van een ongeval. Vaak is er geen tijd te verliezen en altijd wordt acute hulp geboden. Voor al die gevallen geldt: als het alarm gaat dan ís de brandweer er. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Van jullie, mannen en vrouwen, wordt door de maatschappij 24/7 parate inzetbaarheid verwacht en dat is natuurlijk wel erg bijzonder.”

Nieuws

menu