Ontdek de vogels van het moeras en de rietvelden tijdens de vogelexcursie naar de Beulakerpolder

Rietzanger. Foto: Marjon Wiebing

In juni zijn een groot aantal vogels (de zomergasten) na een lange reis uit de overwinteringsgebieden weer in ons land. De vogels hebben hun territorium bezet en de mannetjes proberen met zang hun territorium te verdedigen. Dit is hét juiste moment om samen met een gids de verschillende soorten te ontdekken en te herkennen. IVN Noordwest-Overijssel organiseert samen met zustervereniging KNNV De Noordwesthoek op zaterdagmorgen 11 juni een vogelexcursie naar Beulakerpolder.

De Beulakerpolder is een moerasgebied met rietvelden waar bijzondere vogelsoorten voorkomen. Wil jij ook het verschil kunnen zien en horen tussen de rietzanger en kleine karekiet. Of twijfel je tussen een snor en een sprinkhaanzanger? Ga dan mee met deze excursie. Gids Marjon Wiebing probeert de verschillen duidelijk te maken. Natuurlijk is er ook aandacht voor andere soorten, zo bestaat de kans om blauwborst, baardmannetje en ijsvogel te zien en of te horen.

De excursie gaat over het fietspad dat rond de Beulakerpolder ligt (Oranje Gelderlandlaan). Als de tijd het toelaat wordt de hele route gelopen, maar bij veel waarnemingen is er de kans dat we halverwege de route teugkeren naar het startpunt. De excursie zal tot ongeveer 12.00 uur duren.

Verzamelpunten en tijdstippen:

08:30 uur: Q Park P+R De Vesting 8331 GM Steenwijk (station Steenwijk aan de kant van de Eesveenseweg).

09:00 uur : Aan het einde van de Vosjacht, 8355 CM Giethoorn (eindpunt, voordat de weg overgaat in het fietspad Oranje Gelderlandlaan). Auto’s kunnen op het keerpunt worden gedraaid en iets terug in de berm van de weg worden geparkeerd

Nadere informatie: Marjon Wiebing, telefoon 06 38638380.

Deelname: gratis ook voor niet leden.

Nieuws

menu