Ontdek de wereld van de Theemakers in de Maartjestuin

Suzanne Heijnis is theesommelier.

Suzanne Heijnis van De Theemakers uit Zwolle is Theesommelier en zij komt zaterdag 9 april een workshop Thee maken geven in de Maartjestuin aan de Gierwal 3.

„Uit onderzoek blijkt dat de theeconsument steeds vaker op zoek gaat naar hoogwaardige theesoorten,” weet Suzanne. „De theedrinker is steeds beter geïnformeerd over theeklassen, hun oorsprong en zetwijze. Het doel van de Theemakers is om de theeliefhebbers meer praktische kennis bij te brengen over zetwijze.” De workshopdeelnemers leren inhoudelijk veel over thee, waardoor zij hun gasten beter kunnen adviseren. En betere thee zetten voor hun gasten.

Inhoud theeworkshop

Praktische cursus: u gaat zelf veel aan de slag. Zelf maken en ervaren staat centraal. De productie van thee en de verschillende soorten thee komen aan bod. U ervaart diverse theeproeverijen en leert in de praktijk de perfecte thee te zetten. U krijgt een basistraining thee& food/kaaspairing. En gaat aan de slag met materialen: theepotten, zeefjes en glaswerk.


En dit alles in de mooie setting van de Maartjestuin in Eesveen. U kunt voor- en of na de tijd ook nog even heerlijk rondwandelen door de in Engelse stijl aangelegde tuin met zijn prachtige bloemenborders en rozen. Bovendien staan er door de hele tuin en in het Theehuis diverse kunstwerken.

Prijs voor dit bijzondere evenement is 45 euro en dat is inclusief thee of koffie en een Engelse Cream Tea. Reserveren voor de workshop is mogelijk via het e-mailadres info@demaartjestuin.nl of bellen met Marjon van Berkel van de Maartjestuin via het telefoonnummer 06-23927380. Ook is meer informatie te vinden op www.demaartjestuin.nl

Nieuws

menu