Ontmoeten in de wijk met Sociaal Werk De Kop

Samen wandelen.

Samen wandelen. Foto: Rens Hooyenga

Welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop organiseert volop inloopbijeenkomsten en wandelactiviteiten in wijk, dorp of stad, buurtwerk en buurtwerk sport! Allemaal in samenwerking met de diverse partners binnen ons netwerk, wijkverenigingen en zorgcollega’s. Iedereen die zin heeft in een kop koffie en een praatje is van harte welkom, aanmelden is niet nodig. Laagdrempelig, informeel en vrijblijvend. En met de mogelijkheid om vragen te stellen rond welzijn, beweging, financiën, opvoeden, (mantel)zorg, vrijwilligerswerk, langer thuis blijven wonen enzovoorts. Voor meer info over buurtwerk(sport) in Steenwijkerland kun je contact zoeken via info@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080.

Inloop Hildo Krop

Donderdag 25 mei van 10.00 tot 11.30 uur is er Inloop Hildo Krop, aan de Hogewal in Steenwijk. Liesbeth Garnaat is eigenaresse van ‘Evenwicht’ een praktijk waarin ze werkt met Mindfulness en nog veel meer. Zij komt vertellen over haar werk, hoe kan Mindfulness helpen bij verminderen van spanning? Met alle ruimte voor vragen.

Inloop Infopunt Duurzaam Doen

Dinsdag 30 mei is er van 10.00 tot 11.30 uur inloop in het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Hier kun je alles vragen over energie besparen, zwerfafval, duurzaamheid en biodiversiteit. De koffie staat klaar.

Samen wandelen en koffie-uurtje

Op dinsdagochtend is er van 9.00 tot 10.00 uur mogelijkheid om samen te wandelen vanaf Hoogthij, Oldemarktseweg 117 in Steenwijkerwold. Aansluitend is er vanaf 10.00 uur een Koffie-uurtje in Hoogthij, waar iedereen welkom is.

Taalwandelen en aansluitend een in Steenwijk

Iedere donderdagochtend is er van 10.00 tot 11.00 uur Taalwandelen vanaf de bibliotheek aan de Meppelerweg in 47A in Steenwijk. Met daarna een gezellig bakje koffie. Samen Nederlands praten en gezond bewegen.

Zorg & Boodschappen in Sint Jansklooster, Vollenhove en Steenwijk

Iedere dinsdag is er Zorg & Boodschappen in de Coop in Sint Jansklooster, iedere woensdag in de Plus in Vollenhove en iedere donderdag in de Coop in Steenwijk. Aanvang 10.00 uur. De plek voor een praatje, een vraag, een pauze in het boodschappen doen met een kopje koffie erbij.