Op Hemelvaartsdag fietsen langs Doopsgezinde Kerken

De fietstocht Vermaningpad gaat langs de Doopsgezinde kerken.

Op Hemelvaartdag, 26 mei, organiseren de Doopsgezinde gemeenten Steenwijk, Noordoostpolder, Blokzijl, Giethoorn, Zwolle en Meppel hun ‘Vermaningspad 2022’. De route van het Vermaningspad gaat dit keer langs de Doopsgezinde kerkgebouwen van Blokzijl, Giethoorn en Steenwijk.

De route van het Vermaningspad gaat dit keer langs de Doopsgezinde kerkgebouwen van Blokzijl, Giethoorn en Steenwijk. Gefietst wordt langs de waterrijke natuur van het nationale park Weerribben-Wieden. U kunt verder genieten van de dorpsgezichten Giethoorn, Blokzijl en natuurlijk het stadsgezicht Steenwijk. Op de fietsroute Blokzijl – Giethoorn gaat u met de veerpont van Jonen over.

Traditioneel wordt elk jaar door één of een aantal Doopsgezinde gemeenten op Hemelvaartsdag fiets- en autotochten georganiseerd. De deelnemende gemeenten houden dan open huis. Een ieder, Doopsgezind of niet, is welkom. De fietsroutes zijn geschikt voor iedere fietsliefhebber. Bent u minder mobiel dan kunt u de gemeenten bezoeken per auto. De lengte van de fietsroute is ca. 50 kilometer.

U kunt starten en inschrijven tussen 9.00 uur en 10 uur vanuit de parkeerplaats buiten Blokzijl: Kanaalweg 3. Bij inschrijving à €10,-- ontvangt u een programmaboekje met routes, een button en een kaartje voor de pont bij Jonen. Deze button geeft recht op koffie met Blokzijler brok in de kerk van Blokzijl, een kop soep in de kerk te Giethoorn en een kop thee of koffie in de kerk van Steenwijk. De dag wordt om 16.30 uur besloten met een vesperdienst in de Doopsgezinde kerk te Blokzijl.

Nadere informatie over de gemeenten, de fiets- en autoroute, rustpunten en bezienswaardigheden kunt u vinden op de website www. dg-ringzwolle.nl.

Startpunt: parkeerplaats Kanaalweg 3 te Blokzijl

Ontvangende kerken:

Doopsgezinde kerk Blokzijl, Breestraat 2, 8356DL Blokzijl

Doopsgezinde kerk Giethoorn, Binnenpad 50, 8355BS Giethoorn

Doopsgezinde kerk Steenwijk, Onnastraat 10, 8331HM Steenwijk

Praktische informatie:

· Starten vanaf 9.00 u tot 10 uur

· Op het startpunt kunt u zich inschrijven voor €10.--. U ontvangt hiervoor een programmaboekje met routebeschrijvingen, een kaartje voor het pontje van Jonen en een button.

· U dient zelf voor een lunchpakket te zorgen.

· De dag wordt om 16.30 uur besloten met een vesperdienst in de Doopsgezinde kerk te Blokzijl.

· Alle informatie is te vinden op de website www.dg-ringzwolle.nl

· Voor verdere vragen kunt u mailen naar: info@dg-ringzwolle.nl of telefonisch contact op nemen met Tineke de Vries 06-253 631 05

Nieuws

menu