Open dag Maargies Hoeve groot succes: ‘een mooie dag om op terug te kijken’

Het begon zaterdagmorgen bij de Maargies Hoeve met de kalverkeuring in de feesttent. Foto Sieb van der Laan

Het was zaterdag een drukte van belang bij De Maargies Hoeve tijdens de open dag van de zorgboerderij, theeschenkerij, melkveehouderij en boerderijwinkel aan Kallenkote 19. Er was dan ook van alles te doen: het begon ’s morgens al met de kalverkeuring van kalveropfokclub ‘Jong Leven’ in de grote tent. Verder waren er verspreid over het terrein kraampjes met curiosa en lekkernijen, was de theeschenkerij open en kon iedereen een kijkje nemen in de stallen van de koeien, kalfjes, konijnen en andere dieren en het vorig jaar aangelegde voedselbos. Voor de jongste ‘boeren’ was er een mooi trekkerparcours, een klauterboot, minifestival, pannakooi en een springkussen en er was de hele middag toffe live muziek van de feestband ‘TismawajewendBand’.

„We hebben heel veel bezoekers gehad,” vertelt Lotte Nijk. „Maar jeetje, ik zou echt niet kunnen zeggen hoeveel. Het liep de hele dag door eigenlijk. Al vanaf 10.00 uur kwamen de mensen binnen en het liep door tot ver na vijven. We hadden een weiland ingericht als parkeerterrein en dat stond eigenlijk de hele dag vol en ook de fietsenstalling was vol. Het was natuurlijk ook fantastisch weer met een lekker zonnetje erbij.”


„Ook ’s avonds bij muziekfestival EiGenwijs was het heerlijk weer. We hebben ongeveer 900 bezoekers mogen verwelkomen en zij hoefden niet allemaal in de tent te blijven, maar konden ook verspreid over het terrein lekker dansen en van de muziek genieten. Het festival begon met een optreden van Slamm, Henk Wijngaard, daarna waren de Dikdakkers aan de beurt en de afsluiter was Ancora. Het was echt een superleuke avond! Fijn dat alles zo goed is verlopen. Ja, het was een hele mooie dag om op terug te kijken. Het kon niet beter eigenlijk.”

Nieuws

menu