Openluchtspektakel Vollenhove is weer terug met drie dagen muziek in de Tuinen van Marxveld

Een opname van de laatste editie van het Openluchtspektakel in Vollenhove in 2019.

Een opname van de laatste editie van het Openluchtspektakel in Vollenhove in 2019. Peter Zelhorst

In de Tuinen van Marxveld in Vollenhove staat het Openluchtspektakel op het punt van beginnen. Vanaf vrijdagavond kan iedereen drie dagen lang proeven van cultuur proeven en zaterdag is er speciaal aandacht voor de jeugdige bezoekers.

Het Openluchtspektakel wil een gratis podium bieden waar de deelnemers zich gratis kunnen laten zien en horen. Het laatste culturele feest was in 2019 en is weer klaar voor de start. Vrijdagavond mogen de Toutenburgher Muzikanten om 19.30 het spits afbijten. Hun repertoire bestaat uit volksmuziek uit verschillende landen, afgewisseld met andere soorten muziek. Daarna bestijgen Slagwerkgroep Vollenhoofsch Fanfare en Vollenhoofsch Fanfare het podium.

Voor de jeugd is er extra aandacht. Die kunnen zaterdagmiddag onder meer knutselen met juf Ria Dekker van InspiRia. Geheel in stijl worden er muziekinstrumenten gemaakt. „En de Jong Vollenhoofsch Fanfare speelt dan ook”, vult voorzitter Peter Zelhorst aan. Het is de jeugdafdeling van Vollenhoofsch Fanfare, die graag op het podium staat en veel verschillende muziekstijlen speelt. Daarna zijn er nog workshops en verschillende optredens.

De zaterdagavond opent met Anne Ziel. De pianiste speelt klassieke werken en filmmuziek die voor piano is gecomponeerd. Zij wordt gevolgd door de accordeonvereniging Crescendo uit Marknesse en Con Brio, de accordeon- en keyboardvereniging uit Ens, die zich verheugt weer te mogen optreden.

Bigband

De zondag van het Openluchtspektakel in de Tuinen van Marxveld start met een kerkzangdienst met medewerking van Connected om 14.00 uur. Na de kerkdienst is het podium voor het muziekduo Wayfaring. Zij spelen country en love songs en hebben een programma samengesteld over liefde, verlies, geloof en relaties. Zij worden gevolgd door Q-Brass, een collectief dat is samengesteld uit semiprofessionele muzikanten. Zij kunnen polka’s spelen op een skipiste in Oostenrijk, maar ook kerkdiensten begeleiden. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit werken uit de barok, renaissance en romantiek. Het Openluchtspektakel wordt afgesloten door de Basement Bigband. Die dankt zijn naam aan de kelder in Emmeloord waar ze ooit zijn begonnen. Inmiddels repeteert de bigband in Vollenhove en is onderdeel van het Centrum voor de Kunsten Scala in Meppel.

Peter Zelhorst maakt zich wel een beetje zorgen over het weer. „Het weer voor zaterdag en zondag lijkt nu niet zo heel fraai, maar het is nog vroeg in de week, dus dat kan nog veranderen”, hoopt hij. „Het podium is overdekt en ook de bezoekers kunnen onder een afdak van tentdoek als het nodig is.”