Openluchttheater Tolhekke krijgt vervolg met topacts voor jong en oud

Het Openluchttheater Tolhekke was een groot succes. Foto: Martijn Bijzitter

Na een succesvolle editie van Openluchttheater Tolhekke vorig jaar, opent het buitentheater deze zomer opnieuw haar deuren. Op de ligweide van buitenzwembad ‘t Tolhekke tussen Basse en Paasloo kan er weer worden genoten van topacts voor jong en oud.

Door corona was Rabo Theater De Meenthe of gesloten of had beperkingen (1,5 meter afstand). Rabo Theater De Meenthe had een idee: het theater van binnen naar buiten in de zomer. Het Openluchttheater Tolhekke is ontstaan. En het werd een succes: 15 voorstellingen en 4250 bezoekers.

De organisatie is nu in handen van Stichting MOL. Stichting MOL staat voor Meenthe Op Locatie en is dit voorjaar definitief als dochter afgesplitst van Stichting De Meenthe, de stichting achter theater De Meenthe, om zo te voldoen aan de Culturel Governance code.

Stichting MOL presenteert een volwaardig en memorabel programma in Tolhekke. Er zijn 16 speeldagen beschikbaar (van 29 juni tot en met 19 juli) op de ligweide van het buitenzwembad, waarop al een interessant lijstje met namen gepland staan, onder andere Maan, Anneke van Giersbergen & band, Ernst & Bobbie en De Dijk. En in de komende weken verwacht de stichting meer grote namen bekend te maken.

Naast Openluchttheater Tolhekke brengt MOL Het Eiland in de Verte over de geschiedenis van Urk , een geschiedkundige cabareteske muziekvoorstelling rondom Johan van den Kornput in Steenwijk.

Live in Park

Ook dit jaar is weer Live in het Park, in park Rams Woerthe in Steenwijk. Dat is al komende Bevrijdingsdag 5 mei met een optreden van The Radiators. In de zomer zijn er 7 optredens op de woensdagavonden, van 9 juli tot en met 24 augustus. Bogey and the Longhorn, Alexander Broussard, Lemonade, The Bentleys, Guido Weijers, Blue Grass Boogiemen en Moonshine Ramblers treden op.


De kaartverkoop start half mei. Houd de site www.openluchttheatertolhekke.nl en/of de social media in de gaten.

Nieuws

menu