Openluchttheater Tolhekke met verve uit de startblokken

„Wij zijn anderhalf jaar niet zo gelukkig geweest als nu!”, zegt Syb van der Ploeg van Motel Westcoast. De groep heeft de eer om het openingsspektakel van een nieuw theaterseizoen van de Steenwijker Meenthe af te trappen.

Aftrap muzikaal seizoen in openluchttheater Tolhekke met Motel Westcoast op de ligweide van het zwembad.

Aftrap muzikaal seizoen in openluchttheater Tolhekke met Motel Westcoast op de ligweide van het zwembad. Foto: Wilbert Bijzitter

Een kleine driehonderd bezoekers wisten de weg naar het veld achter het zwembad in Basse te vinden. Het evenementenbedrijf Interstage uit Meppel heeft op de zonneweide een prachtige live muziek locatie gebouwd. Gedurende heel juli vinden er verschillende optredens plaats voor zo’n beetje alle denkbare doelgroepen. Popmuziek, cabaret, licht klassiek en kindervoorstellingen moeten het publiek laten voelen dat we de komende tijd weer naar het theater kunnen.

‘Als koeien die de wei weer in mogen!’

„En wat hebben we jullie gemist”, vervolgt Syb. En gezien de gelukzaligheid op de gezichten van de bezoekers hebben ook zij theater, muziek, samenkomen en het grote genieten gemist. Het is voor de vocalisten van Motel Westcoast dan ook niet moeilijk om de bezoekers mee te laten werken om een feestje te bouwen. „We voelen ons als koeien die na lange tijd weer de wei in mogen”, zegt Motel Westcoast zangeres Brenda Bee.

Brede line up

Bij de aanvang van het concert heet theaterdirecteur Han Evers iedereen van harte welkom. Hij is er trots op dat de Meenthe als een van de eersten in Nederland het eind van de corona lockdown kan vieren met zo’n mooie brede en interessante line up.

Geïmproviseerde parkeerweide

Om bij het podium te komen moeten bezoekers wel een halve kilometer vanaf de geïmproviseerde parkeerweide te voet afleggen, maar eenmaal op de muziekweide aangekomen maalt niemand daar meer om. Bij de ingang krijgt iedereen een poncho mee, maar afgezien van een paar niet noemenswaardige druppels bleef het donderdagavond droog.

Op openluchttheatertolhekke.nl is het programma op een overzichtelijke manier te zien. Een verslag van alle optredens is de komende maand te lezen in de maandagedities van deze krant.