Oproep Stephanie Geurtz in ingezonden brief: ‘Ga alsjeblieft je stem uit brengen’

Stephanie Geurtz. Aangeleverde foto

Sommigen van jullie kennen mij misschien wel als het raadslid van GroenLinks Steenwijkerland, Stephanie Geurtz. Deze ingezonden brief schrijf ik echter niet met een politieke kleur, maar vanuit het gevoel dat onze democratie een steun in haar rug kan gebruiken.

‘Deze verkiezingen gaan echt ergens over! En jouw stem is van belang!’, horen wij bij elk democratisch verkiezingsmoment. En ondertussen hebben velen het gevoel dat het ergens helemaal niet ertoe doet of je wel of niet gaat stemmen. Tijdens het ‘huis aan huizen’ de afgelopen weken, kreeg ik regelmatig te horen: „Ze doen toch maar wat. Het heeft geen nut.”

En als genoeg mensen zo denken, dan is dat misschien ook wel zo. De opkomsten van verkiezingen zijn vaak schrikbarend laag. Veel mensen zijn afgehaakt en ook hun stemmen tellen mee. In hoe het verder gaat. Juist deze verkiezingen, waarin wij – de bevolking – richting geven aan de komende periode. In onze provincie, in onze Eerste Kamer en in het waterschap. En het belang van een heldere richting, een duidelijke koers, concrete doelen en eerlijke communicatie is ondertussen voor iedereen duidelijk geworden.

De afgelopen jaren zijn een opeenstapeling van crises. De oplossingen lijken soms verder weg dan ooit. De provincie Brabant ging onlangs ‘op slot’, omdat de natuur de afgelopen jaren hard achteruit is gegaan. Ondanks alle goede bedoelingen. En de klimaatrapporten liegen er niet om. De polarisatie is een licht ontvlambare stemming in onze maatschappij. Angst, haat, woede of frustratie beleven een hoogtij. Of dit zo doorgaat of dat je deze richting verandert, ligt 15 maart bij jou.

Wat je ook kiest. Ga alsjeblieft je stem uit brengen. Met de kennis van nu en in gedachten je kleinkinderen in de ogen kijkend.


Stephanie Geurtz, Steenwijk

Nieuws

menu