Opslagschuur van camping De Kluft in Ossenzijl afgebrand

De schuur brandde geheel af.

De schuur brandde geheel af. Foto: Jeffrey Korte / ProNews Producties

Een uitslaande brand heeft zaterdagmiddag een grote schuur verwoest op camping De Kluft in Ossenzijl.

De brandweer kwam met voertuigen uit Oldemarkt, Kuinre en Steenwijk ter plaatse om het vuur te bedwingen. Tevens kwam er ondersteuning van een blusvoertuig uit het Friese Scherpenzeel.

Bij de brand kwam een flinke zwarte rookwolk vrij, die van kilometers afstand te zien was. De rook trok over de camping en natuurgebied De Weerribben richting de Noordoostpolder.

Inmiddels is de schuur helemaal uitgebrand en is het nablussen begonnen. Ook is de rookontwikkeling afgenomen. De brandweer roept mensen in de omgeving op om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen als zij nog last hebben van de rook.


Volgens Veiligheidsregio IJsselland zijn er verbrande resten in het water en de natuur terecht gekomen. Het Waterschap Drents Overijsselse Delta is opgeroepen om dit nader te onderzoeken.

De uitgebrande schuur diende als opslag en werkplaats. De inboedel en het gebouw zelf zijn verloren gegaan. Overige gebouwen op de camping bleven gespaard. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.