Orange The World campagne gestart

De OTW-vlag wordt gehesen. Foto: Wilbert Bijzitter

Wethouder Trijn Jongman heeft donderdagmiddag samen met Gerrie Apperloo (voorzitter Soroptimistenclub Kop van Overijssel) en Ellen Rooijers (directeur Veilig Thuis) het startsein gegeven van de Orange The World-campagne door de Orange The World vlag te hijsen. Orange The World (OTW) is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, die jaarlijks van 25 november (Internationale vrouwendag) tot 10 december (Dag tegen geweld tegen Vrouwen) plaatsvindt.

De gemeente Steenwijkerland steunt de campagne Orange the World die door de Soroptimistenclub Kop van Overijssel wordt georganiseerd. De Soroptimistenclub is een wereldwijde organisatie van vrouwen die zich inzet voor de verbetering van de levens en positie van vrouwen en meisjes. De Soroptimisten zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.

Oranje is de kleur van de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. De fontein op de Markt in Steenwijk en de toren in Blokzijl zijn daarom in deze periode elke avond oranje verlicht. Daarnaast wapperen er dit jaar, naast de oranje vlaggen van OTW op de kerktoren in Steenwijk, ook vlaggen op de kerktorens van Blokzijl en Vollenhove.

Programma

Woensdag 30 november om 20.15 uur wordt in het Vestzaktheater van De Meenthe de film ‘Buiten is het Feest’ vertoond. Deze film over het leven van Karin Bloemen met hoofdrollen voor onder andere Georgina Verbaan, Abbey Hoes en Eelco Smits, laat zien hoe mensen geleidelijk aan verleid worden tot dingen die ze niet willen. Het laat zien hoe dicht bij ons dit kan plaatsvinden en wordt gedaan door mensen van wie we het niet verwachten.

Warner ten Kate, officier van justitie, geeft op dinsdag 6 december om 20.00 uur in het Vestzaktheater van De Meenthe een lezing over Vrouwenhandel. Hij wordt vergezeld door een ervaringsdeskundige, en neemt de aanwezigen mee in de wereld van uitbuiting die nog steeds plaatsvindt zelfs in legale sector.

Op beide avonden worden in de foyer van de Meenthe ansichtkaarten van Bernardien Hubbers van Atelier Du Lac verkocht en daarnaast verpakte ‘heerlijkheden’ van Blooming Bakery, gemaakt door cliënten (slachtoffers van geweld) van hulporganisatie Fier te Leeuwarden. Kaarten zijn uitsluitend te verkrijgen via www.demeenthe.nl .

De opbrengst van de kaartverkoop en de verkoop van de producten in De Meenthe gaat naar hulporganisatie Fier en Kinderfonds MAMAS, de doelen voor 2022 van de Soroptimisten club de Kop van Overijssel.

Meer informatie over de campagne in Steenwijkerland is te vinden op Facebookpagina Orange the World - Soroptimistenclub De Kop van Overijssel | Facebook of kijk op www.orangetheworld.nl voor algemene informatie en achtergronden over Orange the World.

Nieuws

menu