Organisatie Koloniefeest opent eigen Feestcafé Bar Gezellig. Met een knipoog naar het verleden

De band Ancora, met zanger Patrick Jongschaap, trad vorig jaar op. Patrick had zijn agenda juist vrijgehouden om zelf naar het Koloniefeest te kunnen. Maar de band viel in voor Mart Hoogkamer, die op het laatste moment moest afzeggen.

De band Ancora, met zanger Patrick Jongschaap, trad vorig jaar op. Patrick had zijn agenda juist vrijgehouden om zelf naar het Koloniefeest te kunnen. Maar de band viel in voor Mart Hoogkamer, die op het laatste moment moest afzeggen. Foto: Martijn Bijzitter

De organisatie van het Koloniefeest op zaterdag 1 juli in Willemsoord heeft dit jaar een nieuwe tent toegevoegd: Feestcafé Bar Gezellig.

De voorbereidingen voor het feest zijn in volle gang. Over vijf weken wordt een leeg weiland aan de rand van het dorp weer omgebouwd tot het festivalterrein voor de 12 e editie van het Koloniefeest. De vriendengroep, die het Koloniefeest organiseert, begon in 2010 een relatief klein tentfeest, maar het is intussen uitgegroeid tot een festival met een viertal podia en bijna vierduizend bezoekers. „We proberen elk jaar iets leuks te verzinnen en te vernieuwen, dus we hebben dit jaar een nieuwe tent toegevoegd. Naast de drie bestaande podia, is er dit jaar Feestcafé Bar Gezellig, een kleine tent met allerlei feestmuziek gebracht door de knotsgekke Feest DJ Maarten.

Bar Gezellig

De naam ‘Bar Gezellig’ is een knipoog naar het verleden. De vriendengroep heeft elkaar ruim 20 jaar geleden namelijk leren kennen in hun eigen bar die deze naam droeg. „De bar bestaat al jaren niet meer, maar nu hebben we dus nog één dag per jaar ons eigen feestcafé ‘Bar Gezellig’ op het Koloniefeest”, zegt mede-organisator Maik Vaartjes.

Line-up

Op de andere drie podia staat weer een scala aan artiesten, bands en dj’s geprogrammeerd. Zo zullen in de Megatent onder andere Henk Wijngaard, Mooi Wark, René Karst en Django Wagner optreden. In de Rocktent Høken met de Heinoos, The Bounty Hunters en Las Bandidas. En op het Dancepodium staan onder andere de 538 DJ’s on tour en Beatcrooks. Dat het programma weer aanslaat bij het publiek is te merken aan de kaartverkoop volgens de organisatie. „Op dit moment is ruim de helft van de kaarten al verkocht”, zegt Maik Vaartjes.

Kindermiddag

De jaarlijks steeds drukker wordende kindermiddag staat ook weer op het programma. Dit jaar met voor de oudere jeugd onder andere meerdere XXL stormbanen. Voor de kleinere kinderen is onder andere een treintje, ballenbak, springkussens en andere leuke activiteiten. Ook tijdens de middag is er livemuziek. De kindermiddag is door behulp van sponsoren gratis toegankelijk voor iedereen.

Voor meer informatie: www.koloniefeest.nl .