Originele cadeautjes voor de feestdagen zijn te vinden op de eerste Winterfair in De Wielewaal

Aankondiging van de Winterfair.

Aankondiging van de Winterfair.

Zaterdag 26 november vindt de allereerste Winterfair plaats in Streekcentrum de Wielewaal, tussen 15.00 en 19.00 uur. Op de fair laten meer dan 50 verschillende standhouders hun bijzondere producten en handwerken zien.

„We hebben er bewust voor gekozen om standhouders te benaderen die zelf met passie hun eigen (ambachtelijke) producten maken, deze aan de bezoekers willen tonen en hen te laten proeven, zodat we echt een bijzonder, origineel aanbod en veel variatie hebben,” vertelt Yvonne Vaartjes namens de Winterfaircommissie.

„Zo hebben we iemand die op de fair staat met eigengemaakte chocoladeletters, jam, vlees- en zuivelproducten, lekkernijen, sokken, woondekens, woonaccessoires, tassen en shoppers, fotografie, bloemwerk en zo hebben we nog veel meer. Doetie Kruithof bakt heerlijke kniepertjes en maakt suikerspinnen voor de kinderen. De opbrengst is voor het goede doel Mikondo voor de schoolkinderen van La Tulipe in DRCongo. Maar ook echte ‘winterfairgerelateerde’ ondernemers zijn aanwezig, zoals Brouwer4U, die met pelletkachels zorgt voor een warme sfeer op de fair en Boomkwekerij Hanekamp verzorgt de groene aankleding. Rudi de Graaf uit Oldemarkt zal zorgen voor de muzikale omlijsting. Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig en ze kunnen koekjes schilderen en nagels laten lakken. De bezoekers kunnen ook gezellig blijven eten: een warm kopje snert, rookworst, zalm of een broodje hamburger. Niemand hoeft niet met een lege maag te vertrekken er zijn genoeg lekkernijen te vinden op onze winterfair. Stel onze standhouders niet teleur en kom gezellig even langs. We weten zeker dat niemand met lege handen naar huis zal gaan.”

Ook dorpshuizen hebben het moeilijk

Yvonne vertelt dat de Winterfair niet alleen als doel heeft om duidelijk te maken dat de dorpshuizen in de kleine kernen een duidelijk sociale functie hebben en noodzakelijk zijn voor de saamhorigheid in het dorp, maar ook dat de dorpshuizen het momenteel erg moeilijk hebben. „Door de enorm gestegen vaste lasten is het ook voor de dorpshuizen een moeilijke tijd. Door evenementen te organiseren als de Burendag en Winterfair hopen we wat extra inkomsten te genereren in deze lastige tijd.”

De Winterfair is zaterdag van 15.00 tot 19.00 uur in Streekcentrum de Wielewaal aan de Scheerwolderweg 26 en de entree is gratis. Komt u ook?