Otterskooi is lief voor Oekraïense vluchtelingen

De groep Oekraïeners, die de boottocht maakte.

De groep Oekraïeners, die de boottocht maakte. Aangeleverde foto

„Een heerlijke boottocht afgelopen dinsdag met zo’n vijfendertig Oekraïense vluchtelingen vanuit Dwarsgracht”, zegt Ineke Smit van Baptistengemeente het Baken in Steenwijk. „Een rondvaart leek ons erg leuk. We kregen de boottocht kosteloos aangeboden door Frank Vos van de Otterskooi. Die vond het een fantastisch idee”, zo vervolgt Smit.

En daar bleef het niet bij. „Want we kregen ook nog gratis thee en koffie met gebak.” Smit merkt op dat het goed is dat de vluchtelingen met enige regelmaat, vooral de ouderen, eens van hun hotelkamer komen. „De NGK en Het Baken in Steenwijk houden eens in de vier tot zes weken een gezamenlijke maaltijd voor en door Oekraïners. Het gaat hier om mensen die in het Fletcher Hotel verblijven.”

En zo ontstond binnen de werkgroep een leuk idee om de vluchtelingen eens mee uit te nemen. Om ze iets van de omgeving te laten zien. „En dan is er toch niks mooier om het water op te gaan in ons fantastische natuurrijke gebied? Mede dankzij de vele vrijwilligers, die ook iedere keer weer klaar staan, is het gelukt om er een mooie ochtend van te maken…”