Oud-inwoonster van Oldemarkt Ilja Kok (45) roeit een wedstrijd van 4800 kilometer over de Atlantische Ocean. Vijf weken lang non stop roeien: 'Ik ben inmiddels aan het idee gewend, maar het is natuurlijk bizar'

Twee uur slapen, twee uur roeien. En dat 40 dagen lang, met zijn vieren in een roeiboot midden op de Atlantische Ocean. Volledig overgeleverd aan jezelf, elkaar en de elementen van de onvoorspelbare oceaan. Het klinkt niet meteen als een droomsituatie voor de gemiddelde mens, maar oud-Oldemarkster Ilja Kok kon niet meer slapen van enthousiasme toen ze voor het eerst van de Talisker Whisky Atlantic Challenge hoorde.

Het is voor Ilja Kok (45) de eerste keer dat ze aan een wedstrijd meedoet die zo extreem is als de Talisker Whisky Atlantic Rowing Challenge.

Het is voor Ilja Kok (45) de eerste keer dat ze aan een wedstrijd meedoet die zo extreem is als de Talisker Whisky Atlantic Rowing Challenge. Foto: Lex de Prielle

„Op een dag ben ik diegene in die boot. Ik ga hier echt een keer aan meedoen”, dacht Ilja Kok (45) toen ze voor het eerst een filmpje zag van de bizarre uitdaging die zij in december aangaat. „Het leek mij zo gaaf, tof en bizar. Ik lag er wakker van. Eigenlijk alles sprak mij aan.” De Talisker Whisky Atlantic Challenge is een jaarlijks terugkerende oceaanroeirace die gaat van La Gomera, een klein eilandje van de Canarische Eilanden, naar Antigua en Barbuda in het Caribisch gebied. Een afstand van meer dan 4800 kilometer.

Nieuws

menu