PVBNI doet mee met gemeenteraadsverkiezingen: 'Onze tradities, cultuur en natuurschoon behouden’

Georges Scheffer voor de Watertoren van Sint Jansklooster.

Georges Scheffer voor de Watertoren van Sint Jansklooster. Foto: René Wiegmink

Partij Voor Behoud van de Nederlandse Identiteit (PVBNI) gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Steenwijkerland in maart 2022.

Er is nog geen kandidatenlijst, maar de 50-jarige Georges Scheffer uit Sint Jansklooster stelt zich in ieder geval verkiesbaar voor de raad. Hij deed vorig jaar al een gooi naar een zetel in de Tweede Kamer. Met de ‘Partij Voor Behoud van de Nederlandse Identiteit’ (PVBNI) deed hij samen met de partij ‘Wij Zijn Nederland’ mee aan de verkiezingen in maart 2021.

Georges Scheffer woont sinds 1993 in Sint Jansklooster en werkt als ICT’er op het Deltion College in Zwolle. Hij is opgegroeid in Libanon en kwam in 1991 naar Nederland. „Ik ben christen en in 1991 gevlucht omdat het land werd aangevallen door Syrië. De situatie met de islamitische partij Hezbollah maakte het er niet beter op. In eerste instantie woonde ik in Zoetermeer maar omdat hier meer ruimte is, zijn we op den duur verhuisd”, vertelt Georges Scheffer.

‘Traditie en geschiedenis beschermen’

In Steenwijkerland was hij in eerste instantie actief als lid van de Socialistische Partij, maar daar heeft hij afscheid van genomen. „Dat ik de Kamer in wilde, komt door de aanval op Zwarte Piet. Ik wil onze traditie en geschiedenis beschermen. Ik zie hier te veel dingen die niet kloppen, denk aan het stikstofbeleid en de manier waarop met boeren wordt omgegaan.”

Wereldberoemd

„Behoud van natuur, geen windturbines in onze dorpen, geen zonneparken in natuurgebieden en opkomen voor lokale belangen. Steenwijkerland is rijk aan tradities, cultuur en natuurschoon, zoals De Wieden en De Weerribben, die wereldwijd beroemd zijn. Denk onder andere aan Giethoorn, het Venetië van het Noorden. Sint Jansklooster en Vollenhove met de traditionele bloemencorso’s. Steenwijk, een historische stad en Vollenhove, een schilderachtig stadje met een prachtige centrale haven”, zo somt hij op.

„Willen wij onze tradities, cultuur en natuurschoon behouden, dan zullen wij samen hand in hand onze dorpsbelangen moeten beschermen tegen de verregaande besluiten van de landelijke politiek.”