Paashaas op bezoek tijdens Noordoostpolder Buitendag in Kuinderbos

Tijdens de Noordoostpolder Buitendag huppelen de paashazen door het Kuinderbos.

Tijdens de Noordoostpolder Buitendag huppelen de paashazen door het Kuinderbos. Staatsbosbeheer

Ook dit jaar organiseert Staatsbosbeheer samen met Lionsclub Noordoostpolder op tweede paasdag (maandag 18 april) de Noordoostpolder Buitendag bij Natuurkampeerterrein de Veenkuil in Bant. Het is de negende editie van een dag vol activiteiten.

Ook dit jaar is het weer een echte familiedag, waarbij voor jong en oud van alles te zien en te beleven is. Traditiegetrouw slaan de Ridders van de IJssel hun middeleeuws kampement op in het Kuinderbos. Daarbij strijden zij, tijdens spectaculaire battles , om de hand van de jonkvrouw. De spannende Jack Russel-races zijn weer terug, net als de demonstraties met politiehonden. Verder is er een wedstrijd hout slepen met paarden en kun je ringsteken met een tractor.

Voor de jonge kinderen is er een uitgebreid programma. De paashaas huppelt rond en helpt bij het zoeken naar chocolade eieren, het timmeren van nestkastjes, het lopen van het Kabouterpad en springen op de springkussens. Voor de grotere jeugd zijn er de klimtoren en het rijden van de hindernisbaan met een kleine tractor. Voor jong en oud is er de excursie met de boswachter, een tochtje maken in een huifkar en de demonstraties met politiehonden.

De Noordoostpolder Buitendag laat zien dat de natuur van Staatsbosbeheer niet alleen is om naar te kijken, maar vooral om in te lopen, te fietsen, te spelen en om op avontuur te gaan. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door vele lokale sponsoren, die de Buitendag een warm hart toedragen. De leden van Lionsclub Noordoostpolder zorgen voor de inwendige mens waarvan de opbrengst ten goede komt aan verschillende goede doelen, waaronder Stichting Leergeld.

Er is ruime parkeergelegenheden op 150 meter afstand en langs het Schoterpad. Van hieruit wordt u met een bolderwagen naar het festivalterrein gebracht en gehaald.

Let op! De Hopweg ter hoogte van Natuurkampeerterrein de Veenkuil is eenrichtingsverkeer, dus inrijden vanaf Kuinre. De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is € 2,50 en voor volwassenen € 4,50. Voor informatie: www.buitendagnop.nl