Paasvuren vaak verpest door vuilstort. Inwoners Steenwijkerland helpen zo traditie om zeep: 'Ze gooien in de nacht betonblokken, ijzer en grote stukken vloerbedekking op de bult'

Martijn Hof in Steenwijkerwold is er helemaal klaar mee. Op het land van de agrariër aan de Stroinkweg dit jaar geen paasvuur. De voornaamste reden om een eind aan een jarenlange traditie te maken is de illegale vuilstort van allerlei materialen, die niet thuishoren op de paasbult. De organisator van een paasvuur wordt daarvoor beboet en draait ook op voor de kosten van het afvoeren van het afval.

Michel Schaap en Anne Plat van de paasvuurcommissie Scheerwolde houden een oogje in het zeil bij de opbouw van de paasbult.

Michel Schaap en Anne Plat van de paasvuurcommissie Scheerwolde houden een oogje in het zeil bij de opbouw van de paasbult. Foto: Wilbert Bijzitter

Ook in de buurtschap Basse is jaren geleden om dezelfde reden een einde gekomen aan het grote paasvuur. Er wordt nu in de nabijheid van het buurthuis op eerste paasdag een ‘veredeld kampvuur’ gestookt, waar alleen op afspraak snoeiafval kan worden gebracht.

Nieuws

menu