Pannenkoekenboerderij Fredeshiem uitgesteld tot april volgend jaar

De oud-Saksische boerderij Hiemsherne op Buitengoed Fredeshiem gaat volgend jaar open als pannenkoekenrestaurant. Foto: Buitengoed Fredeshiem

De plannen voor een pannenkoekenboerderij op Buitengoed Fredeshiem in De Bult zijn uitgesteld. Het dak van boerderij Hiemsherne is al wel vernieuwd, maar de andere bouwactiviteiten en levering van de keuken hebben vertraging opgelopen. Nu wordt als streefdatum april 2023 aangehouden.

Directeur van Fredeshiem, Jacqueline Zomers, legt uit dat de verbouwing van de karakteristieke oud-Saksische boerderij Hiemsherne tegen vertraging opliep waardoor het pas op zijn vroegst midden in het hoogseizoen begonnen kon worden met de pannenkoekenboerderij. „We hebben met elkaar besloten dat dat geen moment is, en de opening een seizoen uit te stellen.”

Niet haalbaar

De vertraging in de verbouwing is volgens haar een logistiek probleem. „Alles duurt langer, leveranties zijn langer onder weg. Dat is bij alle bouwprojecten zo. Het zou dan een enorme haastklus worden, en kan het zomaar juli of augustus zijn voordat alles klaar is. Je moet dan nog gaan proefdraaien en ook wij hebben te maken met personeelsgebrek. Je zou dan mensen moeten gaan werven voor die paar maanden dat de pannenkoekenboerderij dan nog open is. Het is de bedoeling dat we van maart tot en met oktober open zijn, dus dat is niet haalbaar. Dus we gaan april volgend jaar fris van start.”

Lief project

Hiemsherne is al wel helemaal van binnen gestript, zodat de aannemer in oktober kan beginnen. „We kunnen dan zelf ook meewerken, dat scheelt weer in de kosten. Ik vind het een heel lief project. Het is zo’n schattig boerderijtje met een knusse voorkamer en deel. Het is klein, er kunnen maximaal 40-45 mensen zitten. Het wordt echt zo’n leuk restaurantje waar je even na een wandeling koffie drinkt met een wafel, of een pannenkoek. We hebben van de mooie vakraampjes, precies onder de dakrand.”

Er wordt echt uitgekeken naar de komst van de pannenkoekenboerderij vertelt Zomers. „Iedereen heeft er wel over. We worden zo vaak gevraagd hoe het ermee staat. Ik denk dat we het heel druk gaan krijgen.”

Nieuws

menu