Paula Hoomoedt (Dagboek): blij met vernieuwd terras MFC Dalzicht

Inwoners van de gemeente Steenwijkerland en omgeving geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Paula Hoomoedt, die samen met partner Jeroen MFC Dalzicht beheert.

Paula Hoomoedt: blij met de versoepelingen.

Paula Hoomoedt: blij met de versoepelingen. Foto: Martijn Bijzitter

Maandag 31 mei

De wekker gaat af om 7.00 uur. Mijn partner Jeroen is al naar zijn werk, hij start al om 6.00 uur. Hij is altijd bij zijn werkgever blijven werken, ondanks dat we MFC Dalzicht samen beheren. En wat zijn we daar dankbaar voor tijdens het corona tijdperk...

Het is een normale schooldag, dus kinderen wakker maken, ontbijten en op tijd met de lunch en snack op de fiets zetten. Gelukkig staan de broodtrommeltjes al klaar in de koelkast. Dit heeft Jeroen allemaal al gedaan. Hij smeert voor zichzelf al jaren zijn eigen brood. En doet dit ook met liefde voor de kinderen vanaf het moment dat het nodig was.

Kinderen de deur uit betekent op naar Dalzicht want we zijn weer mondjesmaat open voor activiteiten. Trots arriveer ik bij Dalzicht. Wat ziet ons nieuwe terrasje er toch gezellig uit. Na de goede berichten van de laatste persconferentie kunnen we weer van start. We zijn sinds maart 2020 bijna dicht geweest en ons spaargeld is er niet meer. Tijd voor actie!

Dinsdag 1 juni

Vanmiddag koffie met onze vaste schoonmaakster van Dalzicht. Onze poets goeroe moet zich bijna voorstellen: voor haar is het ook al even geleden dat ze hier werkte. We spreken af voor volgende week. Deze week doe ik het meeste zelf, of onze andere vaste werkneemster Janneke. Nog altijd erg content met het feit dat ze samen met de inventaris meeging bij de overname.

Met vriendin Dirkje ook even bijgekletst. Zij was jaren geleden mijn partner in crime op een andere horecalocatie en helpt nu regelmatig een handje op kantoor. Ik spui dan lekker mijn wilde plannen en zij vertelt mij of het een haalbare kaart is.

Zo, nu snel naar huis want de BBQ moet aan met dit mooie weer. Dit was de enige dag dat het lukt met ons eigen gezin. Vakantiewerk van onze oudste dochter (15) en schoolkamp van de jongste (11), een man die overdag werkt en een moeder die er vaak ‘s avonds niet is, het blijft soms puzzelen.

Ook maar even achter terrasmeubilair aan, want 20 zitplaatsen is te weinig nu 50 personen zijn toegestaan.

Woensdag 2 juni

Bepakt en bezakt rijden we naar school. Het is zover. Ze gaan ondanks een gek jaar toch op kamp met groep 7 en 8. En megagrote tas vol kleding, schoeisel spelletjes en lekkers. Want je moet die 3 dagen wel gewoon alles bij de hand hebben als tiener. Maar een gelukje dat we de tas samen even gepakt hebben zodat er ook zeep, washandjes en dergelijke in de tas zit.

Dalzicht staat deze middag weer bol van jeugd die gaat sporten en dansen. Volgende week mogen ook de volwassenen weer wat meer. Dat betekent dat er vragen komen. Dus de telefoon binnen handbereik, om ook lekker snel te reageren op alle enthousiastelingen die weer mogelijkheden zien.

Toch merk ik dat ik naast mijn enthousiasme ook enige reserve heb. Niet te veel inkopen, en niet te ver vooruit plannen. Gaan we ons drank assortiment uitbreiden met zomertrends of laten we het bij het oude?

Donderdag 3 juni

Geen bericht is goed bericht. Ze hebben in ieder geval mooi weer op kamp. Bestelling moet de deur uit voor de groothandel. Na een poosje experimenteren met wat lokale producten, gaan we toch een kleine menukaart lanceren dit weekeinde. Want weer open tot 22.00 uur voor 50 personen biedt kansen!

Niet te royaal bestellen, want dan moet alle vers in de container, en hoelang zijn die speciaal biertjes eigenlijk houdbaar?

Vandaag komen ook de snel bijgekochte stoelen, bezorgd door opa en oma, omdat de leverancier het natuurlijk ook deze week te druk had om zelf te bezorgen.

Vrijdag 5 juni

De voorbereidingen van het terras worden al opgemerkt. Veel enthousiaste reacties van voorbijgangers, dat doet ons goed.

Tussen de bedrijven door ook maar wat voorwerk in de keuken doen, want je weet maar nooit....

Niet vergeten de jongste op te halen van kamp. Tijdens het wachten telefoon van iemand die zijn feestje al 2 maal eerder heeft moeten verzetten. Hij heeft inmiddels wat andere wensen om een persoonlijker tintje aan het feest te geven. Ons motto: ieder mens zijn eigen wens. Hebben we tot nu toe bij elke viering of afscheid kunnen waarborgen. We spreken af om volgende week een bakje koffie in Dalzicht te doen samen met zijn vrouw. Dan kunnen we het direct aanpassen in de agenda.

Om 17.00 uur een berichtje plaatsen op facebook over het vernieuwde terras en menu. De eerste telefoontjes komen al binnen voor reserveringen. Helaas vandaag mag ‘t nog tot 20.00 uur, dus ook nog mensen nee moeten verkopen.

Zaterdag 6 juni

Helaas de zon delft het onderspit... de donkere wolken hebben de overhand. Toch redelijk wat aanloop op het terras, en leuke en positieve reacties op het geserveerde eten. Het is voor ons ook even wennen, maar ook hierin zullen we onze draai vinden.

Tegen de avond bel ik onze jongste maar eens om te vragen hoe schoolkamp nu in het echt verlopen was. Gisteren was ze op te moe om te vertellen en vanmorgen lag ze ook nog heerlijk in bed.

Zondag 7 juni

De zon laat zich ook vandaag maar weinig zien. Veel belangstelling voor ons wel en wee tijdens de corona lock-down. Dorpsfeest in september houdt de gemoederen ook bezig. Ik kan dan iedereen ook melden dat wij samen met Family Het Hof en de feeststichting alle voorbereidingen gewoon gestart zijn.

We zijn weer van start en het is weer als vanouds. Straks thuis nog even praten met onze oudste dochter die bij een collega horeca in de bediening loopt. Moeten we taart bestellen of niet? Want ze krijgt volgende week te horen of ze geslaagd is.

Een week van vernieuwing en een beetje het oude weer terug. Ik ben benieuwd wat aankomende week ons biedt. De weerberichten doen vermoeden dat er betere tijden aanbreken.