'Pauperparadijs-acteur' Dragan Bakema werkt mee aan audiovisueel straattheater in Willemsoord. 'Hoorspel waar je doorheen loopt'

Het voelt voor hem echt wel als ‘zijn’ gebied: ook al woont de in Appelscha geboren en in Oosterwolde opgegroeide acteur Dragan Bakema (41) in Amsterdam, hij is regelmatig in Willemsoord te vinden. Al jaren heeft hij een goede band met Arjan Stroeve van de commissie Welkom in Weldadig Willemsoord. Dus toen Arjan hem vroeg om mee te denken over een audiovisueel straattheater in het koloniedorp, was hij direct enthousiast.

Acteur (en in dit geval regisseur) Dragan Bakema op de voorgrond met achter hem Julia Lenstra (l.) en Arjan Stroeve (r.).

Acteur (en in dit geval regisseur) Dragan Bakema op de voorgrond met achter hem Julia Lenstra (l.) en Arjan Stroeve (r.). Foto: René Wiegmink

„Het wordt een ‘hoorspel waar je doorheen loopt”, zegt Dragan, die zijn sporen verdiend heeft als acteur, scenarist en producent. „Het idee is als volgt: je loopt met een koptelefoon langs de Steenwijkerweg in Willemsoord, en krijgt op die manier het kolonieverhaal te horen. Professionele acteurs brengen dit verhaal tot leven. Je volgt als luisteraar een gezin dat meer dan 200 jaar geleden vanuit het westen van het land naar Willemsoord kwam. ‘Het wordt levensecht gebracht, compleet met geluiden van hinnikende paarden. Maar het is meer dan alleen luisteren: onderweg staan figuranten gekleed in kleding uit die tijd die het verhaal deels uitbeelden.”

Nieuws

menu