Persoon raakt gewond bij ongeval op N762 bij Sint Jansklooster

Een persoon is gewond geraakt bij een ongeval op de N762 bij Sint Jansklooster. Twee auto’s botsten op elkaar.

Een persoon is gewond geraakt bij een ongeval op de N762 bij Sint Jansklooster. Twee auto’s botsten op elkaar. Foto: Compact Media

Op de kruising van de Flevoweg (N762) met De Leeuwte bij Sint Jansklooster heeft zaterdagochtend even na elf uur een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden.

Door nog onbekende oorzaak botste een bestuurder van een busje met een botentrailer tegen een andere auto. Deze raakte hierbij van de weg.

Naast de brandweerkorpsen van Vollenhove en Steenwijk, kwam ook het Mobiel Medisch Team van Amsterdam met de traumahelikopter ter plaatse. De automobiliste die met haar auto van de weg was geraakt, was bij het ongeval ernstig gewond geraakt en moest ter plaatse door hulpverleners gereanimeerd worden.

De vrouw is onder begeleiding van de trauma-arts per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De bestuurder van het busje was ongedeerd en is formeel door de politie aangehouden in verband met het onderzoek.

De Forensische Opsporing Verkeer van de politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht. De provinciale weg N762 tussen Giethoorn en Vollenhove was enige tijd afgesloten voor het verkeer.