Politie en brandweer geven voorlichting tijdens bijeenkomst van Stichting Senioren Platform Steenwijkerland

Tijdens een eerdere bijeenkomst van de stichting Seniorenplatform Steenwijkerland. Inge Kats

De Stichting Senioren Platform Steenwijkerland houdt een project over veiligheid. Hierbij aanwezig zijn de politie en de brandweer. Zij geven een voorlichting over hoe ouderen veilig kunnen blijven wonen. „Dit is vooral voor uzelf van belang, maar ook uw kinderen zijn van harte welkom”, zo laat Joke Smit namens Senioren Platform Steenwijkerland weten.

Mocht je het zelf niet meer kunnen beveiligen, dan kunnen kinderen of mantelzorgers kijken wat het beste voor jouw veiligheid. „Ook zorgmedewerkers zijn natuurlijk van harte welkom, want zij komen bij diverse mensen over de vloer en een kleine controle is zo gebeurd of zij geven u advies wat er moet gebeuren voor uw veiligheid.”

Ook de digitale veiligheid komt aan bod tijdens de bijeenkomst. „Want daar zijn nog steeds grote problemen mee wat betreft het plunderen van uw spaargelden.”

Entree is gratis

De bijeenkomst wordt gehouden in De Vierhoek, Boffersweidje 4 in Blokzijl op dinsdag 20 september. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en de toegang en de koffie is gratis. „We hopen zoveel mogelijk mensen te ontmoeten, want de winter staat voor de deur en een inbraak is snel gepleegd als er geen deugdelijke sloten en andere voorzorg is genomen.”

Nieuws

menu