Politie krijgt acht tips binnen nadat brandstichting hotel in Wanneperveen aan de orde komt in Opsporing Verzocht

De brand legde het hotel in de as. Foto: Martijn Bijzitter

De politie heeft naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht acht tips binnengekregen over de brand in voormalig Gasterij De Blauwe Hand in Wanneperveen.

Kort voor middernacht op maandag 14 juni werd brand gesticht bij een horecabedrijf in Wanneperveen in Overijssel. Zes tijdelijke bewoners en een medewerker wisten zich ternauwernood in veiligheid te brengen. Gisteren werd duidelijk dat de brand ontstond door een brandbom met benzine .

Witte Opel Corsa

De brandbom is die avond rond 23.50 uur op het rieten dak gegooid. De politie is dringend op zoek naar mensen die informatie hebben over wie dit gedaan zou kunnen hebben. Ook komt het team graag in contact met getuigen die iets hebben gezien of gehoord in de omgeving van Giethoorn2Stay aan de N334.

Kort voordat de brand uitbrak reed een auto vanaf het hotel via de N334, over de brug richting Meppel. Mogelijk gaat het hierbij om een witte Opel Corsa. Alle informatie over dit voertuig of de bestuurder is welkom.

Geruchten

Het getroffen horecabedrijf zou twee weken na de brandstichting worden geveild. In Wanneperveen en Meppel gaan veel geruchten rond over motieven en daders, maar die geruchten bereiken de politie niet. Mogelijk zijn er mensen die hun verhaal niet durven doen uit angst voor represailles.

„Heeft u informatie die van belang kan zijn, meld het dan alstublieft alsnog; dat mag in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen (TNI) op nummer 088 - 661 77 34. Uw gegevens blijven dan volledig afgeschermd”, aldus de politie.

Nieuws

Meest gelezen