Politiekids Steenwijkerwold trainen aanhouding

De politiekids van Steenwijkerwold oefenen hoe je iemand moet aanhouden en handboeien omdoet. Aangeleverde foto

De 24 kinderen uit Steenwijkerwold die in september officieel zijn beëdigd als Politiekid zijn volop in training. Politiekids is een project van Sociaal Werk De Kop en Politie IJsselland. Het is de bedoeling om de kinderen fysiek en mentaal weerbaarder te maken.

Het is een project van een half jaar, waarbij de kinderen elke vrijdag twee uur trainen. Zo hebben ze al een bezoek gebracht aan het politiebureau om de auto’s en motoren te bekijken. Ook hebben de kinderen getraind hoe ze iemand moeten aanhouden waarbij handboeien en (nep)pepperspray werd ingezet. Dit gebeurde onder leiding van wijkagent Lodewijk en jeugdagent Willeke.

De kinderen zitten op de Don Boscoschool en de Immanuëlschool in Steenwijkerwold en zijn verdeeld in twee groepen. De jongsten zijn 7-9 jaar oud, en in de tweede groep zitten de oudere kinderen tot 12 jaar. De trainingen leren de kinderen hoe ze sterk kunnen staan in een groep, maar ook werken ze aan hun conditie, leren over goede voeding, en krijgen ze bijvoorbeeld judolessen om hun fysieke weerbaarheid te vergroten.

Het project is in gang gezet nadat Robert Mulder, van Sociaal Werk De Kop, signalen kreeg van ouders, dat er kinderen gepest werden en dat sommige kinderen zich al schuldig maakten aan lichte overtredingen. Om hier verandering in te brengen zijn in navolging van andere Politiekids-projecten, in Steenwijkerwold ook twee groepen opgestart. Binnenkort zullen Sociaal Werk De Kop en Politie IJsselland het project tussentijds evalueren.

Nieuws

menu