Popkoor Energy heeft ruimte voor nieuwe leden

Popkoor Energy uit Steenwijkerwold bestaat 5 jaar. Het is in 2016 opgericht door Lisette Klarenberg en wat begon als een klein groepje is inmiddels uitgegroeid naar een volwaardig koor met een kleine 25 leden.

Sinds 2018 staat Jeanette Bottinga als dirigente voor het koor. Zij schrijft drie-stemmige partijen van bekende liedjes zoal Rollercoaster van Danny Vera, Memories van Maroon 5, maar ook Nederlandse pop zoals van Bløf en natuurlijk kerstnummers zoals Hallelujah, Feliz Navidad.

„We hebben door corona bijna 2 jaar niet kunnen zingen,” zegt de dirigente. Vorige maand begon het koor weer met hun wekelijkse repetities in MFC Hoogthij in Steenwijkerwold. „Een verademing voor onze leden. Eindelijk weer met elkaar zingen en gezellig met elkaar kletsen in de pauze en na afloop. Eindelijk weer contact met de mededorpsgenoten en natuurlijk bezig zijn met onze gezamenlijke hobby: zingen! Want o, wat hebben we dat gemist.”

In de loop der jaren is het koor regelmatig gevraagd voor kerstoptredens in de buurt zoals bij de Maargies Hoeve, Residence de Eese en op kerstmarkten. „Wij beschikken inmiddels over een eigen zanginstallatie. Plezier staat bij ons bovenaan. Wij zijn een warme groep vrouwen, en iedereen die van zingen houdt is welkom. Dus wil je meezingen? Kom op donderdagavond van 19.15 tot 21.30 langs op onze repetitieavond in Hoogthij Steenwijkerwold.” Voor informatie kunt u contact opnemen met Jeanette Bottinga 06-57787187 of via de de facebookpagina van het popkoor.

Nieuws

menu