Positiever in het leven door cursus 'Grip & Glans' van welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop in Steenwijk

Deelnemers aan de training Grip & Glans tijdens de slotbijeenkomt, samen met Paula Bierma en Sandra Lampe van Sociaal Werk De Kop. Foto: Sociaal Werk De Kop

De eerste groep cursisten heeft onlangs de groepscursus Grip & Glans afgerond. De cursus wordt verzorgd door buurtwerkers Sandra Lampe en Paula Bierma van welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop.

Eind augustus start een tweede groep en aanmelden kan via Sociaal werk De Kop. „Als je ouder wordt, verandert soms je leefsituatie. Sommige veranderingen zijn prettig, zoals het krijgen van kleinkinderen en het hebben van meer tijd. Andere veranderingen zijn minder prettig, zoals de achteruitgang van gezondheid, het wegvallen van een vaste dagindeling, of verlies van dierbaren. Door dit soort veranderingen kun je de behoefte hebben aan nieuwe manieren om grip te houden op het leven en om het leven een beetje meer glans te geven”, legt Paula Bierma uit.

‘Fijne groep’

Sociaal Werk De Kop biedt daarom de groepscursus Grip & Glans aan, voor iedereen die ouder is dan 55 jaar en daar wel beetje hulp bij kan gebruiken. „Deze eerste cursus was voor ons zelf ook een primeur, het was bijzonder om te ervaren hoe in de loop van een aantal weken er zo’n fijne groep ontstond en hoeveel het iedereen heeft opgeleverd”, zegt Sandra Lampe enthousiast. „Een van de cursisten die de training heeft gevolgd zegt daardoor veel positiever te zijn gaan denken.” Grip & Glans valt onder het programma ‘Samen in Beweging’, waar de gemeente Steenwijkerland aan deelneemt.

Schijf van vijf om prettig te leven

Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde die te maken hebben met manieren om het leven wat meer glans te geven. Als rode draad door de cursus loopt het gebruik van de zogenaamde GLANS-schijf van vijf. De glansschijf is vergelijkbaar met de voedingsschijf. Alleen gaat het niet over gezonde voeding, maar over andere belangrijke ‘voedingsmiddelen’ die mensen nodig hebben om prettig te leven. Concrete onderwerpen zijn: Gezondheid, positief zijn en blijven; Leuke bezigheden, initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen; Affectie, samen met anderen zijn en vriendschap; Netwerken, nieuwe mensen leren kenen; Sterke punten, persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen.

Praktische info en aanmelden:

De tweede cursus gaat van start op woensdag 30 augustus, vervolgens iedere woensdag in september en de laatste cursusochtend is dan op woensdag 5 oktober. Begin januari volgt er nog een terugkomochtend. Elke bijeenkomst duurt 2,5 uur en zal zijn van 9.30-12.00 uur. Er is ruimte voor maximaal 10 personen. Iedere cursist krijgt de eerste bijeenkomst een mooi uitgevoerde werkmap. De cursus vindt plaats in de Kroonzaal van Zonnekamp, Oyershoeve 1, in Steenwijk. Aanmelden kan via info@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080.

Nieuws

menu