Proefdraaien in Pand 17: Stichting JY en gemeente werken samen

Wethouder Trijn Jongman en Yvonne Meijer van Stichting JY in Vollenhove ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. Foto: Wilbert Bijzitter

In Pand 17, het gebouw van Stichting JY, wordt de komende twee jaar proefgedraaid met een project waar inwoners uit Vollenhove, Sint Jansklooster en Blokzijl terecht kunnen wanneer ze ondersteuning nodig hebben, zonder eerst bij de gemeente om een indicatie te hoeven vragen.

Pand 17 is een vertrouwde plek in de buurt waar inwoners terecht kunnen voor dag- en werkbesteding. Wethouder Trijn Jongman ondertekende namens de gemeente de overeenkomst met Stichting JY. De stichting is een van de aanbieders van dagbesteding in de gemeente Steenwijkerland. Inwoners met een uitkering uit de Participatiewet kunnen daar terecht voor werkactiviteiten en onderhoudswerkzaamheden. Samen met het Taalpunt is er ook ondersteuning bij de taalontwikkeling.

Wethouder Trijn Jongman: „De bedoeling van Pand 17 is dat het laagdrempelig, flexibel en toegankelijk is. Een plek waar inwoners in hun eigen vertrouwde woonomgeving kunnen werken aan herstel of groei. Mogelijk dat ze daarna kunnen uitstromen naar de arbeidsmarkt of op een andere manier kunnen meedoen in de samenleving. Wat voorop staat is de ondersteuningsvraag en de ontwikkeling van de inwoners.”

De proef duurt twee jaar. Stichting JY zal daarbij ook gaan samenwerken met andere organisaties in Vollenhove en omgeving, zoals Sociaal Werk De Kop, de kringloopwinkel, bedrijven en de Belangenvereniging Vollenhove Stad.

Nieuws

Meest gelezen

menu