Pubquiz live en online in Giethoorn

De pubquiz niet alleen online, maar ook live te spelen in café-restaurant Smit in Giethoorn. De presentatie is in handen van Egbert Vink.

De pubquiz niet alleen online, maar ook live te spelen in café-restaurant Smit in Giethoorn. De presentatie is in handen van Egbert Vink. Foto: Aangeleverd

Na de geslaagde Snertactie in Giethoorn staat het volgende evenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding al op stapel. Climb4Hope gaat Harder organiseert 12 februari een pubquiz. Die kan zowel live als online worden gespeeld en wordt gepresenteerd door Egbert Vink, in café-restaurant Smit in Giethoorn.

In eerste instantie zou de pubquiz alleen online worden gehouden, met presentatie vanuit het restaurant in Giethoorn maar door de versoepelingen kan er toch ook live worden meegedaan. Celine Knol, die in de organisatie zit is blij dat dit kan. „Speaker Egbert Vink presenteert de quiz in Smit en deelnemers kunnen daar nu ook aanwezig zijn. Er zijn verschillende prijzenrondes zodat iedereen kans maakt om flink te scoren. Zo is er bijvoorbeeld een ronde ‘waar-niet waar’ en een sportronde.”


Alpe d’HuZes

Climb4Hope gaat Harder is ontstaan als team dat geld ophaalt door mee te doen aan de Alpe d’HuZes. Lopers of fietsers beklimmen de berg in Frankrijk en laten zich sponsoren. Het geld gaat naar het KWF. „We zijn begonnen in Giethoorn, maar hebben inmiddels teamgenoten uit heel Nederland. We hebben elkaar ontmoet in Frankrijk, tijdens eerdere edities van de Alpe d’HuZes”, vertelt ze.

Snertactie

Vorige week hield de organisatie nog een snertactie in Giethoorn. „Die heeft 1500 euro opgeleverd”, zegt Celine. „Daar zijn we een paar jaar geleden mee begonnen en gingen we bij de deuren langs om snert te verkopen. Vorig jaar kon dat niet door corona. Mensen bestelden toen online en bezorgden wij thuis. Dit jaar hebben we het gecombineerd.”

Meedoen

Meedoen aan de pubquiz kost 5 euro per persoon en de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. De online quiz is te volgen met de app Teams en wie mee wil doen kan zich opgeven via contact@climbharder.nl. De pubquiz van Climb4Hope gaat Harder is op 12 februari en begint om 19.30.