PvdA brengt gevaarlijke verkeerssituaties Steenwijkerland in kaart

PvdA'er Roland Logtmeijer overhandigt wethouder Marcel Scheringa het verkeerveiligheidsrapport.

PvdA'er Roland Logtmeijer overhandigt wethouder Marcel Scheringa het verkeerveiligheidsrapport. Foto: Wilbert Bijzitter

De PvdA-fractie heeft gevaarlijke verkeerssituaties in Steenwijkerland in kaart gebracht. Het rapport met 24 (onveilige) punten is woensdagochtend aan wethouder Marcel Scheringa overhandigd.

Vanaf januari 2020 heeft de PvdA-fractie aan inwoners van Steenwijkerland gevraagd om verkeerssituaties te melden die gevaarlijk zijn of misschien verkeersveiliger kunnen worden ingericht. Nadat de uitwerking wegens corona een tijdje heeft stil gelegen is er nu een rapport gereed met 24 (onveilige) punten.

Roland Logtmeijer van de PvdA-fractie: „Verkeersveiligheid blijft een actueel en belangrijk onderwerp. Onlangs konden we nog lezen dat bewoners van de Kloosterweg in Sint Jansklooster een petitie aanboden aan de gemeente over de te hoge snelheid in hun straat.” Ook hebben meerdere gemeenteraadspartijen de afgelopen periode aandacht gevraagd voor verkeerssituaties, zoals een integraal verkeersplan voor Steenwijk naar aanleiding van de toekomstige herontwikkeling van ’t Gedempte Diep.

Knelpunten

Er zijn knelpunten, zoals de oversteek van de N333/N334 Blokzijlseweg/Beulakerweg of de fietspaden op de Woldberg, die inmiddels verbeterd zijn. Roland Logtmeijer: „Maar er zijn ook situaties waar met kleine aanpassingen zoals het plaatsen van een verkeersbord of het aanbrengen van nieuwe belijning vrij gemakkelijk verbeterd kunnen worden.”

Inwoners van Steenwijkerland gaven aan dat er te weinig aandacht is voor handhaving van algemene verkeersregels zoals: snelheid, met name in 30 kilometer zones, parkeerverboden, bijvoorbeeld bij scholen en ondeugdelijke fietsverlichting.

Aanbevelingen

Het rapport is woensdag aangeboden aan wethouder Marcel Scheringa (onder andere wethouder van mobiliteit/verkeer en vervoer). De PvdA-fractie hoopt dat de wethouder met de aanbevelingen aan het werk gaat en heeft de verschillende instanties zoals Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond, plaatselijke belangen en wijkverenigingen een afschrift van het rapport gestuurd.

Als mensen een onveilige situatie willen doorgeven dan kan dat bij de gemeente Steenwijkerland maar ook bij de PvdA Steenwijkerland: pvdasteenwijkerland@outlook.com